Nogomet

Sportski direktor RB Salzburga: 'Haaland je od prvog dana znao što želi'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.11.2020.
Sportski direktor RB Salzburga: 'Haaland je od prvog dana znao što želi'

Erling Haaland pokazao se kao jedan od najboljih poslova Red Bull Salzburga u novije vrijeme. Doveden je relativno jeftino, potvrdio je potencijal i Salzburg ga je prodao za dva i pol puta veću cijenu nego što ga je platio..

Erling Haaland još ranije je privlačio pozornost nogometne javnosti, igrajući za Molde i mlade norveške selekcije. U Salzburgu su ga uočili još kao 16-godišnjaka i uporno pokušavali dovesti. U tome su uspjeli u siječnju 2019. godine kada su Moldeu platili sedam milijuna funti.

"Primijetili smo ga 2016. godine kada je nastupao za norvešku reprezentaciju do 16 godina. Bilo je teško doći do njegovih utakmica stoga smo ih snimali. Od prvog dana smo bili uvjereni da je pravi stoga su skauti kontaktirali njega i oca. Velika je prednost ako ste u osobnom kontaktu s igračem i njegovim predstavnicima prije nego krenu i ostali klubovi. Bilo je to 2018. godine. Izgledao je vrlo fokusirano, inteligentno i samouvjereno. Znao je točno što želi", kaže sportski direktor RB Salzburga Christoph Freund.

Haaland je u Salzburgu u 27 utakmica postigao 24 pogotka, bio je hit Lige prvaka i prodan je u Borussiju Dortmund za 18 milijuna funti.

"Njegov transfer nije nam uopće naštetio, bili smo ponosni i to je dio našeg koncepta. Igrač je napravio korak više, mi smo zaradili na transferu i to možemo investirati u skautiranje i novog talenta između ostalog."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!