Nogomet

UEFA organizira EURO 2021. u Rusiji?

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.11.2020.
UEFA organizira EURO 2021. u Rusiji?
Foto: Pixsell

Nakon što je sve jasnije kako epidemiološka slika u Europi neće dozvoliti održavanje Eura po prvotnom planu u 12 različitih zemalja, UEFA razmišlja o organiziranju u samo jednoj zemlji, a favorit je Rusija...

Odgođeni EURO koji se umjesto 2020. održava 2021. mogao bi se održati u jednoj zemlji, i to u Rusiji, prenosi Le Parisienu. UEFA je sve bliža tome da odbaci ideju organizacije u 12 zemalja što je bio prvotni plan, ali situacija s koronavirusom to ne dozvoljava.

Također, sukob Azerbajdžana i Armenije bi mogao rezultirati time da se Bakuu oduzme domaćinstvo, što bi se moglo i službeno objaviti u narednih nekoliko dana. Zato se razmatra nekoliko opcija, a najozbiljnija je ona o prebacivanju cijelog turnira u Rusiju.

Rusi su se ponudili za domaćinstvo cijelog turnira još kad se trebao održati 2020., ali je odluka stavljena na čekanje nakon odgode. Uz Rusiju bi logičan izbor mogla biti Engleska koja ima spremne stadione i trebala je biti domaćin jedne grupe i završnice Eura.

Rusija ima sređenu infrastrukturu i odrađeno domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. koje je prošlo bez problema, ali je situacija s koronavirusom u toj zemlji upitna zbog nejasnih podataka koji pristižu.

Tako bi se Hrvatska mogla vratiti na mjesto gdje je ostvarila svoj najveći nogometni uspjeh, svjetsko srebro. Po prvotnom je planu Hrvatska trebala igrati u Londonu i Glasgowu s Engleskom, Češkom i boljim iz susreta dodatnih kvalifikacija između Srbije i Škotske.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!