Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Steelersi zaista misle ozbiljno

Matej Kačan • utorak, 03.11.2020.
Any Given Tuesday: Steelersi zaista misle ozbiljno

Nije bilo zabavno i puno gluposti i uzbuđenja kao prošli tjedan, ali to ne znači da nam i ovaj NFL vikend nije ponudio štošta za raspravu, ponajviše malo dublji pogled u sezonu Steelersa...

Svojevrstan derbi kola su odigrati Pittsburgh Steelersi i Baltimore Ravensi, a na kraju je očito Lamar Jackson pronašao još jedan svoj kriptonit, uz Chiefse ili Titanse prije toga. Steelersi nastavljaju gaziti sve pred sobom i 7-0 je već preraslo iz respektabilnog u vrijedno strahopoštovanja.

Malo tko je mogao ovo zamisliti kad su se u prošle dvije sezone Steelersi riješili "svega što valja", ergo svojih najvećih zvijezda Le'Veona Bella i Antonia Browna, a Ben Roethilsberger je doživio tešku ozljedu koja ga je s terena izbacila na više mjeseci. Mislili smo da Steelersi ulaze u neku vrstu rebuildinga koji je očito gotov prije nego što je počeo.

Hoće li Big Ben do trećeg Super Bowl naslova s 38 na leđima? Do prije dva tjedna svi bi vam rekli da nema šanse, ali sad to ni ne izgleda toliko ludo. No, snaga Steelersa je obrana. Steelersi protivnicima dozvoljavaju najmanje vremena za napad, drugi su po presječenim loptama, peti po dozovljenim yardima i sedmi po dozvoljenim poenima, dok je napad po poenima četvrti u ligi, specijalni timovi mu dopuštaju i da prosječno kreće jako daleko na terenu, na svoja 32 yarda.

Tako je bilo i protiv Ravensa, napad je odigrao pristojno i gubio je jako malo te je Ben bacio dva TD-a bez INT-a dok je napad izgubio samo dva fumblea S druge strane, Ravensi su izgubili četiri lopte, Jackson je bacio dvije presječene i izgubio je dva fumblea i tu je negdje ta razlika od četiri poena na kraju, a naši američki kolege su odmah pohrlili nazvati Jacksona chokerom.

Je li Jackson taj koji padne pod pritiskom najjačih suparnika, hoće li tako ostati cijelu karijeru ili čovjek treba samo pojesti malo pure ostaje za vidjeti, ali je jasno da čovjek nije na tragu prošlosezonske forme. Pa ipak, Ravensi se drže na 5-2 i ima vremena da Jackson do kraja razvije svoju igru, a onda će svima biti noćna mora.

Uz Steelerse, kao nekakvi favoriti za nastup u Super Bowlu se u većini medija kristaliziraju prošlosezoneski prvaci Chiefsi i Tampa Bay Buccaneersi. Bucsi protiv jadnih Giantsa nisu oduševili, ali su pokazali da velike ekipe pobjeđuju i kad ne ide. Nastavlja se i buđenje Gronka pa su Tom Brady i njegov kompanjon novim TD-om skočili na drugo mjesto vječne liste partnerstava QB-a i hvatača po polaganjima.

Došli su do 93. polaganja skupa i sad su izjednačeni na drugom mjestu sa Steveo Youngom i Jerryjem Riceom koji su žarili i palili u 49ersima. Baš ti 49ersi su prošle sezone igrali finale, ali se ove raspadaju pod ozljedama. Tako se opet ozlijedio Jimmy Garoppolo, a za narod je pao i George Kittle te su se pridružili Bosi, Shermanu, Samuelu, Mostertu, Thomasu i ostalim zvijezdama 49ersa koje su imale zdravstvenih problema ove sezone i 49ersi nikako da se skupe, pa ni ne čudi poraz od Seahawksa u nečemu što je prošle sezone bio derbi konferencije.

Kad so kod ozljeda, prošog tjedna predstavljeni Ben DiNucci je ni kriv ni dužan morao na teren za Cowboyse koji su Eaglesima zabiti tek devet bez polaganja i od ozljede Daka Prescotta imaju jednako zabijenih poena kao samo u posljednjoj četvrtini s Dakom na terenu, a Eaglesi skaču na 3-4-1 omjer i očito će u nedostatku konkurencije osvojiti NFC East.

U antiljepotici tjedna su se Brownsi vratili navikama kojih su se kao ostavili pa su Raidersima zabili samo šest, ali je mala utjeha da su primili tek 16 poena. Dodatni problemi pojavili su se pojavom koronavirusa u ekipi i čekamo što će biti dalje. Neugodno iznenađenje su doživjeli i Packersi koji nekako uvijek s divizijskim rivalima igraju na nož bez obzira na snagu momčadi te sezone. Tako je bilo i protiv Vikingsa koji su došli do svoje tek druge pobjede, a Packersima su nanijeli tek drugi poraz.

Sreća u nesreći za Packerse je što su i Bearsi upisali poraz, tek treći u produžetku protiv Saintsa. Veliki povratak nakon 23:13 u produžetku je uprskao očajan drive od samo osam yardi nakon što je obrana napravila posao protiv prvog napada Saintsa. Nick Foles i družina nisu došli do poena pa je Drew Brees uzeo ponuđeno u još jednoj ne baš fantastičnoj partiji i doveo napad do točke za FG s 35 yardi za pobjedu.

U dvobojima ne baš uspješnih su Falconsi našli žrtvu koju će svladati pa su još u četvrtak pali Panthersi, a Broncosi su svladali Chargerse. Malo ispod radara prolaze Coltsi koji koriste dobar raspored pa su do pete pobjede došli gaženjem Lionsa, dok su Chiefsi imali dan u uredu i deklasirali Jetse, dok je Bell protiv svoje bivše ekipe imao tih dan sa sedam yardi u šest trčanja.

Drugi poraz u nizu upisali su Titansi koji su na onaj od Steelersa mogli računati, ali na ovaj od Bengalsa baš i ne. No, izgleda da Joe Burrow sve više hvata konce napada i što i kako pa je inače čvrstim Titansima zabio 31 jako dobrim miksom trčanja i bacanja te Bengalsi polako sve više izgledaju kao sve, samo ne sprdnja.

U društvo onih ekipa koje više možda ne vrijedi pratiti padaju i Patriotsi koji su opet ostali bez ozbiljnijeg učinka Cama Newtona, a tako se ne može svladati Billse koji su vrlo ozbiljni i drže se na 6-2. Opet Kyle Allen nije briljirao bacanjem, ali je uzeo jedan TD trčanjem, a ključni su bili Devin Singletary upornim osvajanjem yardi te Zack Moss s dva polaganja nošenjem.

Svoju pravu dobrodošlicu u NFL dobio je Tua Tagovailoa. Netom oporavljeni QB Dolphinsa stigao je na megdan Ramsima i njihovoj obrani predvođenoj Aaronom Donaldom koji kao da se zakleo da će dobro nabubati novaka. No, nije bilo toliko batina, a nije ni Tua briljirao te je pogodio tek 12 od 22 dodavanja za 93 yarda, ali su posao odradili specijalni timovi i obrana.

Punt return i fumble recovery za TD donijeli su Dolphinsima ključnih 14 poena i bijeg sa 7:7 na 21:7, a da napad nije ni ušao na teren. Dodao se na to još jedan TD trčanjem i to je bilo 28:10 na poluvremenu što su Ramsi tek smanjili na 28:17, a nas doveli na kraj našeg današnjeg druženja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!