Košarka

Ipak dogovor: NBA igrači će prihvatiti početak sezone u prosincu

Matej Kačan • četvrtak, 05.11.2020.
Ipak dogovor: NBA igrači će prihvatiti početak sezone u prosincu

Iako prije samo nekoliko dana nije izgledalo kao da će se vlasnici momčadi i NBA igrači dogovoriti oko početka nove sezone, igrači će ipak prihvatiti plan po kojem bi sezona trebala početi 22. prosinca...

Ipak ove godine nećemo ostati zakinuti za tradicionalni NBA Božić. NBA igrači su navodno odlučili prihvatiti plan lige i vlasnika momčadi po kojem će nova NBA sezona početi 22. prosinca, a odigrat će se 72 utakmice.

Prije samo nekoliko dana je izgledalo kao da do dogovora neće doći jer su igrači htjeli početak lige u siječnju, ali ih je liga upozorila da svi zajedno gube oko milijardu dolara po tom planu i da bi se odigralo samo 50 utakmica.

Na ovaj način će sezona završiti do Olimpijskih igara te će tako najbolji igrači svijeta ipak moći u Tokio 2021., a prijenosi i TV prava se neće kositi s oni olimpijskim. Također, dogovoreno je i smanjenje plaća za igrače u rangu do 18 posto za sljedeće dvije godine.

Po ovom bi planu trening kampovi trebali krenuti već 1. prosinca, a svaka će ekipa dobiti po tri predsezonske utakmice. Još nije odrađen ni draft ni tržište slobodnih igrača, a kampovi bi trebali krenuti za manje od mjesec dana pa se već u četvrtak očekuje da igrači na sastanku prihvate nacrt i da dogovor postane služben.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!