Tenis

Favoriti idu u polufinale, a Schwartzman u London

Branimir Korać • subota, 07.11.2020.
Favoriti idu u polufinale, a Schwartzman u London

Poznati su polufinalisti turnira u Parizu. Prvi, treći i četvrti nositelj prošli su dalje, a pridružio im se desetopostavljeni Miloš Raonić...

Alexander Zverev prvi put u karijeri dohvatio je polufinale turnira u Parizu. Zverev je izbacio Stana Wawrinku, velikog Švicarca koji je nedavno natuknuo kako se bliži kraju karijeri, a Zverev je bio bolji u dva seta. Wawrinka je dobro napadao drugi servis Zvereva, ali problem je što je ovaj imao visokih 74 posto ubačaja prvog servisa. U drugom setu Wawrinka je imao priliku, vodio je s breakom 5:4 i 30:0, ali Zverev se spasio i kasnije lako uzeo set.

Diego Schwartzman posljednji je sudionik završnice u Londonu. Iako je poražen od Daniila Medvedeva vrlo glatko uz četiri uhvaćena gema, tamo ga je pogurala pobjeda Rafaela Nadala protiv Pabla Carreno-Buste koji je tako ostao bez svih šansi.

Nadal je imao pune ruke posla protiv sunarodnjaka Carreno-Buste koji je opasno prijetio. Uzeo je prvi set sa 6:4, odmah na startu drugog je imao 0:40, ali nije to iskoristio i Nadal je krajem seta došao do breaka. Treći set bio je formalnost.

Najviše drame bilo je u dvoboju Miloša Raonića i Uga Humberta. Čilićev krvnik nije uspio svladati Kanađanina koji je pogodio 25 aseva i spasio dvije vezane meč lopte u tie-breaku trećeg seta.

Pariz Masters 1000, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Stan Wawrinka (Švicarska, 12) 6:3, 7:6(1)
Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Diego Schwartzman (Argentina, 6) 6:3, 6:1
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 9) 4:6, 7:5, 6:1
Miloš Raonić (Kanada, 10) - Ugo Humbert (Francuska) 6:3, 3:6, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!