Tenis

Pavić i Soares u dva seta do finala Pariza

Matej Kačan • subota, 07.11.2020.
Pavić i Soares u dva seta do finala Pariza

Hrvatsko-brazilska teniska kombinacija Mate Pavića i Bruna Soaresa ušla je u finale ATP turnira u Parizu. Pavić i Soares su bili bolji od Jurgena Melzera i Edouarda Roger-Vasselina...

Hrvatsko-brazilski par Mate Pavića i Bruna Soaresa nastavlja sa sjajnim partijama i ulascima u finala ili polufinala nakon pauze zbog koronavirusa. Ponajbolji par na svijetu je kao drugi nositelj ušao u finale ATP turnira u Parizu.

U polufinalu su Pavić i Soares bili bolji od osmih nositelja, veterana iz Austrije Jurgena Melzera te Francuza Edouarda Roger-Vasselina. Hrvatu i Brazilcu je za pobjedu trebalo sat i 24 minute vremena te dva seta.

Lakše je bilo u prvom setu gdje su Pavić i Soars spasili jednu break loptu za Austrijanca i Francuza u trećem setu, a onda su pri 3:2 iskoristili svoju jedinu, otišli na 4:2 i priveli set kraju za 6:2 nakon pola sata igre.

I u drugi set Pavić i Soares kreću sjajno i odmah rade break za 2:1 te ga brane za 3:1. Održali su tu prednost do 5:4 i svog servisa kad su odreagirali loše, upali u 15:40 rupu i nisu uspjeli obraniti sve tri break lopte pa Melzer i Vasselin izjednačavaju na 5:5.

Imali su Pavić i Soares još jednu šansu za oduzimanje servisa u 11. igri, ali se ide u tie-break kad Hrvat i Brazilac rade jedan mini break za 5:4 i mirno privode kraju za 7:4 i plasman u finale.

Tamo će igrati protiv kombinacije igrača koji su dobro poznati i u singlu. Na drugoj strani mreže stajat će Felix Auger-Aliassime i Hubert Hurkacz.

ATP Pariz, polufinale parova:
J. Melzer/E. Roger-Vasselin (8) - M. Pavić/B. Soares 3:6, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!