Nogomet

Dalić: 'Očekujem dolazak svih igrača i da će svi biti na treningu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.11.2020.
Dalić: 'Očekujem dolazak svih igrača i da će svi biti na treningu'
Foto: Pixsell

Dio hrvatskih reprezentativaca doputovao je u Istanbul te se očekuje dolazak i ostalih igrača. Izbornik Zlatko Dalić potvrdio je kako neće doći Dejan Lovren dok bi ostali trebali doputovati...

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u srijedu od 18:45 sati očekuje dvoboj protiv Turske. Uoči ovog dvoboja Zlatko Dalić ne očekuje nove probleme i izostanke igrača.

"Rekao sam da tu nema nekih većih problema, očekujem dolazak svih igrača tijekom dana i da će svi biti na treningu. Znam da je bilo nekih problema oko dolazaka, ali mi nemamo nekakvih drugih najava. Jedino će izostati Lovren u dogovoru sa mnom, on ostaje u Rusiji i reprezentaciji će se priključiti kada dođemo u Split. On ima lakšu ozljedu tetive, a zbog dva žuta kartona ne može igrati protiv Švedske. Zasad je sigurno kako jedino neće biti Lovrena od igrača s popisa. Za Kramarića je već poznato da izostaje zbog ozljede i da nije spreman, ostali igrači su tu."

Bilo je problema s najavama iz Italije kako dio klubova neće moći pustiti igrače, ali Dalić potvrđuje kako hrvatski trio dolazi.

"Stigli su i Badelj i Brozović, Perišić je na putu. Tu se stvorila panika bez potrebe, ja sam odmah rekao da ih očekujem sve u Istanbulu i kako stvari stoje svi će biti tu."

U dvoboju protiv Turske Dalić će iskoristiti igrače koji dosad nisu dobivali peviše prilika.

"Ovo nam je zadnja šansa kada možemo neke igrače pogledati i isprobati jer nas u ožujku čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Imamo tri utakmice u sedam dana i bit će vrlo zahtjevno i teško, potrebno je imati i širi kadar. Pogotovo je Bašić igrama u svom klubu zaslužio biti u krugu reprezentacije i da ga vidimo. Isto tako želimo vidjeti i Pongračića koji se nije ranije mogao priključiti zbog ozljeda, a ovaj put je zdrav. Znam da je dugo izostao, nije bio u ekipi dva mjeseca, ali barem da se pridruži reprezentaciji i osjeti atmosferu."

"Nama je svaka utakmica važna. U toj utakmici probat ćemo igrače koji nisu imali prilike puno igrati za reprezentaciju, dat ćemo šansu svima da odigraju, a onda nas čekaju dvije teške utakmice i nama je cilj da ostanemo u ovom rangu Lige nacija. Bit će jako zahtjevno i teško jer nas čeka i puno putovanja."

Nova situacija s koronavirusom stvara probleme i Daliću.

"Moramo biti na sve spremni i moramo se u tome dobro snaći. Mi nismo u situaciji da imamo veliki izbor igrača i veliki roster, moramo se krpati i pokrivati, međutim ja sam uvijek optimist i vjerujem igračima koji su tu. Ovo je i njima šansa da se pokažu da bi kasnije u ožujku konkurirali."

Dalić nema dvojbu oko toga tko će braniti protiv Turske.

"Imamo Slugu i Grbića s prošlog popisa, a priključio se i Kalinić koji je bio dugo s nama, ali ne brani. Nemam tu puno dilema, Sluga je jedini koji brani, koji je u ritmu i u formi. Pokušat ćemo protiv Turaka iskoristiti dvojicu vratara. Nadam se da će i Livaković uskoro biti spreman, možda nam se i priključi u ovim utakmicama, ali nećemo s tim žuriti. Na poziciji napadača tu je Budimir, tu je i Čolak, vidjet ćemo na koji ćemo način igrati."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!