Ostali sportovi

Mavrović: 'Filip mora zakoračiti u taj idući korak s borcima iz Top 20'

Branimir Korać • utorak, 10.11.2020.
Mavrović: 'Filip mora zakoračiti u taj idući korak s borcima iz Top 20'
Foto: Pixsell

Nakon glatke i rutinske pobjede prekidom protiv Rydella Bookera, Filipa Hrgovića čekaju novi izazovi i to vrlo brzo oni daleko opasniji boksači iz Top 20 teške kategorije...

Filip Hrgović prozvao je dio boksača koji izbjegavaju borbu s njim, a predstavljali bi međukorak u pohodu na vrh teške kategorije. Željko Mavrović smatra kako je on neophodan, a Daniel Dubois jedan je iz te priče.

"Filip mora zakoračiti u taj idući korak. Često bi ga boksači voljeli u biti preskočiti, iz neke 3. divizije preskočiti onu drugu i odmah boksati za prvaka svijeta, te uzeti veliki novac. Međutim, dobiti priliku boksati za prvaka svijeta, mislim da su malo i Filipu tijekom posljednjih mjeseci njegovi menadžeri i promotori pojasnili koji je to njegov put i koji je to jedini mogući put koji će prihvatiti razni promotori, televizije, sponzori itd. A to je da se sad okuša u ringu upravo s boksačima iz TOP 20. Znači, radi se o borcima koji su negdje tu, blizu vrha, neki od njih su boksali mečeve za svjetsku titulu. Dubois je, u biti, mladi boksač. Mlađi je još od Filipa. Vrlo je fizički moćan, udara široko i u serijama. Međutim, rekao big da Filip ima alat i oružje za takvog boksača. Nisam siguran da je Dubois ikad naišao na nekoga tko tako dugačko, čvrsto i tvrdo udara, kao što udara Filip. Bio bi to sraz dva udarača različitog stila, ali podjednakih izgleda za pobjedu", kaže Mavrović za net.hr.

Tu je i Joe Joyce koji je Hrgoviću već poznat i koji je Filipa tijesno svladao u WSB-u.

"Njih dvojica su već boksali meč od pet rundi po WSB pravilima, koja su vrlo slična profesionalnim pravilima. Tu su boksači goli do pojasa i radi se o pet rundi do tri minute. On je, istina, izgubio od njega kao gost u Velikoj Britaniji boksavši tada za Astanu. Gledao sam neke detalje tog meča, možda je Joyce skupio više poena, više radio, ali značajnih i težih udaraca također je više primio od Filipa. Hrgović je te svoje teške i značajne udarce pogađao čisto, tvrdo i tada. No, on je danas puno efikasniji i moćniji s udarcima. Joyce bi se morao toga paziti ako će htjeti pobijediti u njihovom eventualnom meču. Jedan veliki izazov i za jednog i za drugog. Oni su generacija, kad kažem generacija mislim da su zajedno boksali na turniru na OI u Riju 2016., kao i na SP-ima. Znaju se dobro."

U svakom slučaju pred Hrgovićevim menadžerom i promotorom je važan odabir, dosta je potencijalnih protivnika i treba vidjeti kakav profil boksača žele.

"I Dubois i Joyce su boksači koji idu naprijed, koji love sam vrh. Ima tu još ešalon boksača s jednim Whyteom, Chisorom, Povetkinom itd, koji također spadaju u taj drugi razred elitnih teškaša, odnosno koji su već boksali mečeve za svjetsku titulu, a izgubili. Koji su vrlo moćni i koji sa svakim danas mogu boksati, a koji su negdje u karijeri u kasnim tridesetima, što znači da su više bliži nekom izlasku iz ringa, na zalasku karijere. Oni nemaju ambiciju kao što imaju mlađi Dubois i Joyce. Treba li odabrati nekog od njih ili se stvarno pofajtati s ovim mladim lavovima koji idu naprijed? To treba vidjeti."

Mavrović ističe jedno ime s kojim se Hrgović baš i nije volio susretati, riječ je o sjajnom Oleksandru Usyku.

"Usyk je već dokazani boksač i koliko se ja sjećam, dok je Filip još bio u toj WSB priči, nije se baš rado nalazio s njim. Ne znam jesu li ikad njih dvojica uopće boksali. Usyk se već dokazao. On ima specifičan stil s puno udaraca, što je za tešku kategoriju iznimka. Teško ga je pratiti u ringu. Dolazi iz cruiserweighta, međutim brzo je stasao i dobio tu potrebnu kilažu za tešku. Njegov stil boksa je upravo ritam i izmaranje, umaranje suparnika. Onaj tko ga ne ruši, tko nema tu udarčinu i mogućnost da dođe do njegove glave, teško će ga pobijediti."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!