Košarka

Izbornik Bralić odabrao 12 reprezentativki za Sjevernu Makedoniju

Matej Kačan • srijeda, 11.11.2020.
Izbornik Bralić odabrao 12 reprezentativki za Sjevernu Makedoniju
Foto: Pixsell

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija nalazi se u balonu u Latviji, na kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo. Slijedi utakmica sa Sjevernom Makedonijom za koju je izbornik Stipe Bralić odabrao 12 igračica...

Nakon odličnog prvog kruga odigranog prije točno godinu dana, iz kojeg je Hrvatska izašla s rezultatom od 2-0, u ovom ciklusu reprezentaciji slijede nove dvije utakmice. Sutra, 11. studenog 2020. u 15:30 Hrvatsku očekuje utakmica sa Sjevernom Makedonijom, a u subotu, 14. studenog u 18:45 na rasporedu je težak susret s Latvijom. Obje utakmice moći ćete pratiti na Sportskoj televiziji (SPTV) uživo.

Izbornik reprezentacije Stipe Bralić uoči sutrašnje utakmice o reprezentaciji Sjeverne Makedonije:

"Očekivali smo da protiv Makedonki bude nešto lakši posao jer je to posljednja ekipa u skupini, no one su u posljednji trenutak dovele jednu od najboljih svjetskih košarkašica DeWannu Bonner koja je dva puta prvakinja WNBA lige s klubom Phoenix Mercury i to bitno mijenja sliku njihove ekipe. Moramo jako ozbiljno pristupiti tom susretu i dati svoj maksimum kako bi upisali pobjedu."

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske dosta je pomlađena, neke igračice nedostaju: "Osim što nismo na domaćem terenu, problem je što smo ostali i bez nekoliko jako važnih igračica zbog korone", objasnio je izbornik. "Tu prije svega mislim na Ivanu Tikvić koja je prvi centar i Ivu Slonjšak koja je jedan od najboljih strijelaca. Ozlijeđena je Lea Miletić, a kapetanica iz prošlog ciklusa Iva Brkić očekuje prinovu. Tako smo u promijenjenom sastavu i s dosta novih igračica ulazimo u ove dvije utakmice."

No, Hrvatska se u budućnosti ima čemu nadati.

"Ove su cure izuzetno mlade i perspektivne. Fizički su dosta motorične i mogu igrati modernu, brzu košarku. Gotovo su sve igračice između 20 i 26 godina što ih čini jednom od najmlađih reprezentacija u Europi. Upravo je zato bitno da se plasiramo na Europsko prvenstvo koje se treba igrati sljedećeg ljeta u Španjolskoj i Francuskoj i da te igračice u punom svjetlu odlaze na europsku i svjetsku pozornicu. Činilo se da to već imamo u džepu, no situacija se promijenila isključivo zbog koronavirusa, a mi ćemo pokušati napraviti najbolje što možemo. Pobjeda protiv Makedonije, bez obzira na DeWannu Bonner bi trebala biti na našoj strani, dok će protiv Latvije biti dosta teško", zaključio je izbornik Bralić. U Latviji se nalazi 14 reprezentativki, a u zapisnik na sutrašnjoj utakmici supisat će se sljedećih 12:
14 Premasunac Nina, USE basket Rosa Scotti Empoli, Italija
10 Cvitković Andrijana, Rutronik Stars Keltern, Njemačka
8 Džankić Ružica, BC Flippo Baskets BG 74, Njemačka
4 Begić Ana-Marija, Virtus Segafredo Bologna, Italija
3 Periša Klaudia, BC Quesos El Pastor Zamarat, Španjolska
2 Mašić Mia, TK Hannover, Njemačka
17 Silov Josipa, ŽKK Šibenik
18 Dojkić Ivana, ZVVZ USK Praha, Češka
5 Ujević Ivana, ŽKK Šibenik
11 Petrak Ana, ŽKK Medveščak
13 Dedić Nina, BC Sleza Wroclaw, Poljska
1 Erjavec Karla, University of Miami, SAD

AUTOR:

HKS

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10815.11.2020. u 14:33
    Izbornik ocigledno ne racuna na Mariju Rezan, ako naziva Tikvic prvim centrom, a Marija koja je izljecila ozljedu trenutno (opet) trpa u Prahi (top ekipe u Evropi , gdje je suigracica Ivani) 20k.po tekmi....tu nesto ne stima
    narada108