Nogomet

Remi Španjolske i Nizozemske, Finci šokirali Francuze usred Pariza

Matej Kačan • srijeda, 11.11.2020.
Remi Španjolske i Nizozemske, Finci šokirali Francuze usred Pariza

Uz susret Hrvatske i Turske, u srijedu je odigrano još mnogo prijateljskih susreta reprezentacija diljem Europe, a na terenima su bili i neki od najvećih europskih divova...

Najzvučniji susret večeri odigran je u Amsterdamu gdje smo gledali reprizu finala SP 2010. Iako u sastavima nema tih igrača, veličina imena Nizozemske i Španjolske je ostala. Ova dva velikana odigrala su 1:1, a svakom je pripalo po poluvrijeme.

Poveli su gosti u 19. minuti kad je Alvaro Morata pronašao Sergija Canalesa koji sjajno s desetak metara iskosa pogađa dalji niži kut. Izjednačila je Nizozemska početkom drugog dijela kad je Wijndalov ubačaj preskočio sve i došao na drugu stativu gdje je Donny van de Beek koji pogađa za 1:1.

Hrvatska možda nikako ne može pobijediti Francusku, ali su zato Finci našli način. Na Stade de Franceu su gosti šokirali domaćina s brza dva gola u 28. minuti kad je Marcus Forss iskoristio fatalnu grešku obrane te u 31. kad je pogodio Onni Valakari.

Njemačka je svladala Češku s 1:0, a pobjedu je prvijencem donio napadač Benfice Gian-Luca Waldschmidt. Švicarska je povela u gostima protiv Belgije preko Mehmedija, a okrenuo je Batshuayi u 49. i 70. minuti.

Portugalci prije dolaska na Poljud nišane vježbaju na Andori kojoj su dali sedam golova. Pogađali su Neto, Paulinho dva puta, Renato Sanches, Joao Felix i Cristiano Ronaldo uz autogol Garcije. Neuspješna u generalnoj probi za Hrvatsku je bila Švedska koja je izgubila u gostima kod Danske.

Bilo je 0:0 do posljednjih pola sata kad su Wind i Bah donijeli pobjedu domaćinu. Svoj prvijenac za Italiju, a odmah i dva gola je postigao Vincenzo Grifo koji je dao dva gola Estoniji, a po gol su dodali Bernardeschi i Orsolini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!