Ostali sportovi

Olimpijci u Tokiju neće trebati u dvotjednu izolaciju

Matej Kačan • četvrtak, 12.11.2020.
Olimpijci u Tokiju neće trebati u dvotjednu izolaciju

Sportaši i treneri koji budu sudjelovali na OI u Tokiju 2021. bit će izuzeti od pravila o dvotjednoj karanteni po dolasku u Japan, a isto će vrijediti i za strane gledatelje...

Formiranje protokola i pravila za organizaciju Olimpijskih igara u Tokiju 2021. i dalje je u tijeku. Razvojem situacije oko koronavirusa dobivamo nove prognoze, a trenutno je jasno kako će virus biti dio naših života i na ljeto 2021.

Japan je zato uveo obveznu dvotjednu izolaciju za svakog tko uđe u zemlju kako bi zaustavio unos i širenje koronavirusa, ali će sportaši koji budu pristizali na OI biti izuzeti iz tog pravila. Potrebni protokoli se još definiraju, ali je izgledno kako će za dolazak na OI biti potreban negativan test unutar 72 sata prije dolaska u Papan.

Plan je da se Igre održe pred gledateljima koji će moći doći izvan Japana, ali protokol za njih još nije definiran. No, izvjesno je da ni za gledatelje neće biti moguće uvesti karantenu. Nove informacije je podijelio predsjednik Organizacijskog odbora Toshiro Muto.

"Sportaši, treneri i službene osobe koje mogu doći na Igre će moći ući u zemlju ako se provedu potrebne stroge mjere prije dolaska u Japan. Do proljeća ćemo donijeti plan za gledatelje, uključujući i one van Japana. Nemoguće je postaviti dvotjednu karantenu za strane gledatelje, pa će testiranja po dolasku biti potrebna", naglasio je Muto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!