Košarka

Russell Westbrook želi van iz Rocketsa

Matej Kačan • četvrtak, 12.11.2020.
Russell Westbrook želi van iz Rocketsa

Velike promjene očito će zadesiti Houston Rocketse i na igračkom planu. Nakon odlaska trenera i GM-a, zadovoljan stanjem u ekipi nije Russell Westbrook koji želi ići iz ekipe...

Nakon samo jedne sezone u Houston Rocketsima, Russell Westbrook želi ići negdje drugdje. Prenijeli su to najpouzdaniji NBA insajderi, samo nekoliko dana nakon navoda o tome da su Westbrook i James Harden zabrinuti oko smjera u kojem Rocketsi dugoročno idu.

Ovog ljeta su franšizu napustili dugogodišnji generalni menadžer Daryl Morey i trener Mike D'Antoni te se očekuje početak "pospremanja" i zaokret u franšizi koja je donijela revoluciju u košarku po pitanju broja šutiranih trica i niskih postava.

Westbrook navodno želi ići u ekipu u kojoj će biti "srce i duša", kao što je to bio slučaj u Thunderu nakon odlaska Kevina Duranta. Westbrook je prošle sezone tražio razmjenu iz Thundera nakon što je propao eksperiment s Paulom Georgeom, a došao je kod svog dugogodišnjeg prijatelja i suigrača iz Thundera, Hardena.

Rocketsi su u balonu u Orlandu ispali od kasnijih prvaka LA Lakersa u polufinalu Zapada, a nakon toga su uslijedile promjene. Harden je navodno potpuno posvećen Rocketsima i očekuje se da će završiti sezonu 2020/21 u Houstonu.

Veliki teret pri pokušaju razmjene Westbrooka je ogroman ugovor koji još ima tri godine i 132 milijuna dolara za isplatiti 31-godišnjaku koji se kao izrazito fizički orijentiran igrač troši i pada iz sezone u sezonu.

Navodno su za Westbrooka zainteresirani Clippersi i NY Knicksi. U Knicksima bi Westbrook ostvario svoje želje da bude prvo ime ekipe, ali su Clippersi bolja oklada ako nekadašnji MVP i najbolji strijelac lige želi osvojiti prsten u svojoj karijeri. No, u slučaju dolaska u Los Angeles kod Georgea i Kawhija Leonarda bi se opet trebao odreći dobrog dijela ovlasti i lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!