Nogomet

Hrvatska imala sve u svojim rukama, sada mora navijati za Grke

Branimir Korać • četvrtak, 12.11.2020.
Hrvatska imala sve u svojim rukama, sada mora navijati za Grke
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija kiksala je u gostima kod Škotske i opasno joj visi odlazak na Europsko prvenstvo. Više ne ovisi o sebi nego o pomoći Grka koji ne smiju izgubiti i od Češke i od Škotske. Dobra je vijest ta što Grci s dvije pobjede hvataju barem drugo mjesto i imaju za što igrati...

Sve se zakompliciralo, a nije trebalo biti tako. Mlada hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je pravi kolaps u drugom poluvremenu u Škotskoj i od dobitne pozicije ušla je u neizvjesnost u kojoj više ne ovisi o sebi.

Imala je Hrvatska do 54. minute vodstvo 2:0, a onda je u samo dvije minute srušila sve što je napravila i to neshvatljivim pogreškama.

I na Šubićevcu je sve izgledalo idilično Hrvatska je povela pa doživjela kolaps u zadnjih deset minuta. Ovdje je kolaps stigao ranije, kasnije se pokušala popraviti šteta, ali nije išlo.

U 20. minuti Hrvatska je povela. Lovro Majer pronašao je kapetana Nikolu Moru u 16 metara, McCrorie je početnički ispao te Moro ostaje sam i zabija za vodstvo.

Pet minuta kasnije već je 2:0. Šverko je lijepo smirio loptu na rubu kaznenog prostora, natrčao je Bistrović i krasno zakucao loptu u suprotni gornji kut.

Problemi se počinju javljati u drugom dijelu.

U 54. minuti igrač koji je ušao u igru na početku drugog dijela, pucao je, Šemper je bio na lopti, imao ju je u rukama, ali ona prolazi ispod njega i odlazi u mrežu.

Dvije minute kasnije neshvatljiva glupost Sose. U ovako važnoj utakmici dao se isprovocirati i u padu namjerno nogom udario škotskog igrača i zasluženo je zaradio isključenje.

Igrač više, gol za smanjenje neposredno prije toga, Škoti su bili u naletu. Hrvatska se nekako držala do 70. minute kada krvnik sa Šubićevca McClennan sedam minuta nakon ulaska u igru poravnava na 2:2.

Prilika se ukazala minutu kasnije kada je Billy Gilmour zaradio isključenje, ali do kraja susreta Hrvatska je previše srljala, nije bila povezana i nije opasno zaprijetila.

Ostalo je 2:2 što je stavlja u tešku poziciju.

Kvalifikacije za Europsko prvensdtvo U-21, skupina 4:
1. Češka 18 (9 utakmica)
2. Škotska 18 (9)
3. Hrvatska 17 (9)
4. Grčka 13 (8)
5. Litva 7 (8)
6. San Marino 0 (9)

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!