Nogomet

Bistrović: 'Znamo i sami da smo trebali dobiti tu utakmicu i svi smo jako razočarani'

Mihaela Bradovski • petak, 13.11.2020.
Bistrović: 'Znamo i sami da smo trebali dobiti tu utakmicu i svi smo jako razočarani'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija upisala je samo remi u Škotskoj odigravši 2:2 te se tako značajno udaljila od šanse za prolaz na Europsko prvenstvo...

Izostankom Luke Ivanušeca, Kristijan Bistrović krenuo je od prve minute u Škotskoj, na kraju je bio jako razočaran postignutim rezultatom.

"Znamo i sami da smo trebali dobiti tu utakmicu i svi smo jako razočarani ovim rezultatom. Očekivali smo tvrdu utakmicu, punu duela jer smo znali da tako igraju. Uspjeli smo se na to prilagoditi u prvom dijelu, vodili smo, sve je bilo idealno. U drugom dijelu prepustili smo im inicijativu, dogodile su se neke gluposti i uzeli smo samo bod. Na kraju ne ovisimo samo o sebi i to je jedino loše u ovoj situaciji."

Bistrović je bio strijelac krasnog pogotka, ali to nije pomoglo Hrvatskoj da dođe do pobjede.

"Jako sam posvećen udarcima, radim s trenerom na tome i stvarno sam fokusiran na to da puknem po golu kada god dođem u poziciju za šut. Ali opet, puno draže bi mi bilo da smo pobijedili, a da ja nisam zabio gol."

Veznjak moskovskog CSKA dobro se snalazi an vipše pozicija u veznom redu.

"U pravilu mi je svejedno, ali nekako mi najviše odgovara kada igramo s dva zadnja vezna, ali mogu igrati i sam zadnjeg veznog, mogu igrati i desnog ili lijevog veznog, nemam neke preferencije, ali normalno je da se u nekim sustavima bolje osjećaš nego u nekim drugim."

Još jednom je istaknuo kako je razočaran raspletom jer je svjestan kakva je šansa propuštena u Škotskoj.

"Veliko je razočaranje jer znamo kakvu priliku smo propustili. Razgovarali smo s izbornikom. Još jučer i možda malo danas razmišljamo o tome, ali okrećemo se polako utakmici s Litvom i idemo u tu utakmicu maksimalno sa željom da pobijedimo. Nadamo se da će nam neki od rezultata ići na ruku."

"Imamo puno kvalitetnih igrača i bila bi prava šteta da ne odemo na Euro jer je ovo talentirana i jako dobra generacija. Dosta igrača je standardno u svojim klubovima i siguran sam da će u budućnosti biti jako dobri i vrhunski igrači."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!