Nogomet

UEFA ipak želi održati EURO u originalnom formatu

Matej Kačan • subota, 14.11.2020.
UEFA ipak želi održati EURO u originalnom formatu
Foto: Pixsell

Kako navodi engleski Sky Sports, glasnogovornik Uefe je kazao kako krovna europska nogometna organizacija ipak želi održati EURO po originalnom planu, u gradovima diljem Europe...

Iako se prije nekoliko dana pojavila informacija kako UEFA zbog pandemije koronavirusa razmišlja o prebacivanju Europskog prvenstva u jednu zemlju, najvjerojatnije Rusiju, Sky Sports javlja da se ipak ostaje pri originalnom planu igranja diljem Europe.

Engleske su novine govorile i o tome da UEFA razgovara s engleskim Savezom o održavanju cijelog turnira u Engleskoj, ali je glasnogovornik Uefe to zasad demantirao.

"UEFA namjerava održati EURO u formatu i lokacijama potvrđenima ranije i usko surađujemo sa svim gradovima domaćinima. S obzirom na okolnosti koje okružuju Covid, nad kojim ni UEFA ni lokalni organizacijski odbori nemaju kontrolu, još nije jasno hoće li biti restrikcija u vezi navijača u lipnju i srpnju."

U izjavi se još navodi da planova za prebacivanje svega u jednu zemlju još nema, ali da se takva odluka može donijeti u budućnosti. Ako sve ostane po prvotnom planu, Hrvatska će igrati u Londonu i Glasgowu.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!