Košarka

NBA predsezona trebala bi početi 11. prosinca

Matej Kačan • nedjelja, 15.11.2020.
NBA predsezona trebala bi početi 11. prosinca

Ako je vjerovati dobro informiranim američkim izvorima, prve NBA neslužbene utakmice trebale bi krenuti za manje od mjesec dana, već 11. prosinca...

Poznati NBA insajder Shams Charania iz Atletica javlja kako nam do novih akcija na NBA parketima preostaje tek manje od mjesec dana. Naime, s obzirom na to da NBA sezona kreće 22. prosinca, predsezona bi trebala početi već 11. prosinca.

Svaka bi momčad trebala imati tri ili četiri utakmice, ovisi kako zatraži, a minimum je da svaka ugosti bar jednu domaću utakmicu u tih 11 dana. Informacije o logistici trebale bi se pojavljivati gotovo svakodnevno jer treba organizirati i kampove, draft te tržište slobodnih igrača.

Također, izazovi su i u održavanju utakmica i zračnih linija u pojedinim dijelovima SAD koji kao federacija ima različite zakone i borbu protiv koronavirusa u svakoj saveznoj državi. Primjerice, u Oregonu je na snazi dvotjedni lockdown koji se ipak ne odnosi na profesionalni sport pa bi Blazersi bili sigurni.

NBA je uspješno provela balon i sigurno ima iskustva i opreme za bolje se nositi s virusom od nekih ostalih liga. Tako bi do novih uzbuđenja trebalo proći manje od mjesec dana, a uskoro nas očekuje i draft te tržište za igrače i razmjene.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!