Tenis

Koolhof i Mektić pobjedom otvorili nastup na ATP Finalsu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2020.
Koolhof i Mektić pobjedom otvorili nastup na ATP Finalsu

Wesley Koolhof i Nikola Mektić dobro su krenuli na završnici sezone u Londonu. U prvom susretu završnice, bili su bolji od Kevina Krawietza i Andreasa Miesa...

U četvrtom ovosezonskom međusobnom dvoboju, Wesley Koolhof i Nikola Mektić bili su bolji od Kevina Krawietza i Andreasa Miesa po treći put. Jedini poraz upisali su u najvažnijem dvoboju, polufinalu Roland-Garrosa.

Treću pobjedu ubilježili su na otvaranju ATP Finalsa u Londonu gdje su u tijesnom dvoboju slavili u produženom tie-breaku nakon više od dva sata igre.

Prvi set otišao je na stranu Nijemaca iako su Koolhof i Mektić imali servis za set. Kod 4:3 došli su do breaka, ali nisu to iskoristili i izgubili su servis pa je set otišao u tie-break. Tamo su Krawietz i Mies poveli s 3:0 i nakon toga više nije bilo povratka za Koolhofa i Mektića.

I u drugom setu Koolhof i Mektić došli su do breaka i odmah nakon toga izgubili servis pa je ponovno odlučivao tie-break. Ovaj put oni su odlično krenuli i poveli s 4:0 nakon čega su uspješno dovršili posao.

U produženom tie-breaku Krawietz i Mies poveli su sa 7:5, ali nakon toga Koolhof i Mektić uzimaju pet poena zaredom i dolaze do prve pobjede.

U drugom kolu skupine čekaju ih Lukasz Kubot i Marcelo Melo.

ATP Finals, skupina Mike Bryan, prvo kolo:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska, 5) - Kevin Krawietz/Andreas Mies (Njemačka/Njemačka, 3) 6:7(3), 7:6(4), 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!