Tenis

Thiem pobjedom nad Tsitsipasom otvorio ATP Finals

Jan Šneler • nedjelja, 15.11.2020.
Thiem pobjedom nad Tsitsipasom otvorio ATP Finals

Na završnom ATP turniru u Londonu, u skupini B, inače nazvanoj i London 2020, Dominic Thiem porazio je u prvom kolu Stefanosa Tsitsipasa...

Počeo je završni turnir sezone, a u prvom kolu Dominic Thiem svladao je prošlosezonskog pobjednika Stefanosa Tsitsipasa. Austrijancu je bilo potrebno više od dva sata za slavlje koje mu je donijelo odličnu poziciju za nastavak turnira.

Kao što se i očekivalo od ovog ogleda, oba tenisača krenula su s dobrim servisima i u prvom setu nismo vidjeli breakove. Bilo je nekoliko prilika, ponajprije je aktivan bio Thiem, ali Tsitsipas je izdržao.

U 13. igri grčki tenisač kreće bolje i ima vodstvo od 4:1, ali završnica pripada Austrijancu koji slavi sa 7:5. Drugi set bolje je otvorio Tsitsipas koji je u trećem gemu došao do ranog breaka, prvog na meču.

Nije se Thiem uspio približiti do kraja i grčki tenisač sa 6:4 dolazi do izjednačenja. U posljednjem i odlučujućem setu, Thiem je napravio slično kao Tsitsipas u drugom setu.

Rani break, već u drugom gemu, donio mu je veliku prednost koju nije gubio do kraja. Sa 6:3 Austrijanac je osvojio treći set i došao do vrijednih bodova.

U sljedećem kolu Thiem će igrati protiv Rafaela Nadala, dok će Tsitsipas tražiti iskupljenje protiv ruskog tenisača Andreja Rubljeva.

ATP Finals, skupina B, 1. kolo:
Dominic Thiem (AUT) - Stefanos Tsitsipas (GRČ) 7:6(5) 4:6 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!