Nogomet

Senegal potvrdio prolaz, Gvineja razočarala kod Čada

Jan Šneler • ponedjeljak, 16.11.2020.
Senegal potvrdio prolaz, Gvineja razočarala kod Čada

Odigrano je pet utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Afrički kup nacija, a dobili smo i prvu momčad koja je osigurala završni turnir...

Nakon četiri odigrana kola, prva momčad koja je osigurala nastup na Afričkom kupu nacija je Senegal. Premda se očekuje da to napravi još nekoliko momčadi narednih dana, Senegalci su bili uvjerljivi i dva kola prije kraja ostaju neporaženi.

U četvrtom kolu s minimalnih 1:0 slavili su kod Gvineje Bisau. Jedini pogodak postigao je Sadio Mane i to tek u 82. minuti. Premda su isključenjem Bure imali gotovo pola sata igrača više, Senegalci su teško dolazili do izglednih pozicija.

Gvineja je na gostovanju kod Čada trebala glatko slaviti i preuzeti vodstvo u skupini A međutim uzeli su samo bod. Naby Keita je doveo goste u vodstvo u 24. minuti, ali malo prije kraja prvog dijela Ahmet Abdaraman zabija za 1:1.

Od ostalih rezultata izdvojimo odličnu partiju Komora protiv Kenije. S 2:1 Komori su svladali Kenijce i došli do prvog mjesta u skupini u kojoj se nalazi i favorizirani Egipat.

Veznjak Crvene Zvezde El Fardou Ben doveo je Komore u vodstvo, a premda je Cliff Nyakeya izjednačio, u 49. minuti Faiz Mattoir pogađa za konačnih 2:1.

Tako je momčad koja se nalazi na 132. mjestu došla vrlo blizu prolaza na Afrički kup nacija. Ujedno bi to bio prvi nastup Komora na tom kontinentalnom natjecanju.

Afrički kup nacija, kvalifikacije, 4. kolo:
Burundi - Mauritanija 3:1
Čad - Gvineja 1:1
Gvineja Bisau - Senegal 0:1
Komori - Kenija 2:1
Ekvatorijalna Gvineja - Libija 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!