Košarka

Prvaci mijenjaju ruho: Razmjena za Schrödera, Rondo i Davis izašli iz ugovora

Matej Kačan • ponedjeljak, 16.11.2020.
Prvaci mijenjaju ruho: Razmjena za Schrödera, Rondo i Davis izašli iz ugovora

Polako se približavamo otvaranju tržišta slobodnih igrača i novoj NBA sezoni, a središtu glasina i informacija tijekom vikenda našli su se prvaci LA Lakersi...

Po svoj prilici, Los Angeles Lakersi neće ući u novu sezonu s istim rosterom i neće ista družina ići u obranu naslova osvojenog u balonu u Orlandu. Vjerojatno najveća vijest je i prvi dogovoreni trade prije nove sezone.

Nakon dana glasina o raznim razmjenama, Adrian Wojnarowski javlja da je prva i do kraja dogovorena. Riječ je o poslu koji će u Los Angeles dovesti Dennisa Schrödera. Njemački bek bio je sjajan prošle sezone u OKC kao prvi igrač s klupe.

Kandidata za šestog igrača godine Lakersi će platiti u obliku Dannyja Greena i 28. izbora na draftu ove godine. Odmah su krenule pretpostavke oko toga da dolazak beka znači i odlazak Rajona Ronda, i tako se dogodilo.

Iskusni organizator igre koji je u finalu pronašao "drugu mladost" izašao je iz svoje opcije za posljednju sezonu ugovora vrijednu 2.8 milijuna eura i Lakersi vjeruju da odlazi. Kao najizglednije opcije za Ronda se spominju veliki rivali Lakersa, oni povijesni Boston Celticsi i oni gradski LA Clippersi.

<

Iz posljednje godine svog ugovora je izašao i Anthony Davis, ali oko njega bojazni nema. Već je ranije javljeno da će jedan od najboljih igrača lige izaći iz postojećeg ugovora te će potpisati novi, maksimalni ugovor s Lakersima i obvezati se s njima na više godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!