Nogomet

Ivanušec: 'Uvijek postoji ta neka nada i dok god postoji, mi ćemo vjerovati'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.11.2020.
Ivanušec: 'Uvijek postoji ta neka nada i dok god postoji, mi ćemo vjerovati'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija igra zadnju utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u Puli dočekuje Litvu...

Hrvatska u zadnjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine igra protiv Litve, mora do pobjede i onda se nadati da će Grci ostati neporaženi protiv Škotske.

"Dat ćemo sve od sebe, znamo da ne ovisimo samo o sebi i pratit ćemo utakmicu Grčke i Škotske. Na nama je da damo sve od sebe i pobijedimo, a dalje kako bude", kaže Luka Ivanušec.

Ivanušec zbog pozitivnog testa na koronavirus nije sudjelovao u susretu u Škotskoj.

"Bilo je jako teško, sve bih dao da sam mogao biti tamo i pomoći ekipi. Bilo je teško gledati, jako lijepo prvo poluvrijeme i već smo mislili da smo na Euru, ali dogodi se pad koncentracije i neki loši potezi. Jako mi je žao što nisam mogao igrati."

Hrvatska si je sama kriva za neprolazak na Europsko prvenstvo ako ga ne dohvati.

"Bilo je tu par utakmica za kojima jako žalimo i gdje smo pokazali da smo bolji od nekih ekipa, ali nismo to dobro dovršili. Možemo žaliti, ali bilo je tu jako dobrih utamkmica i trenutaka pa ima i pozitivnih, ali i strana za kojima žalimo."

"Uvijek postoji ta neka nada i dok god postoji, mi ćemo vjerovati."

Sutra je važna utakmica i pred A reprezentacijom koja nije briljirala u zadnje vrijeme.

"Pratimo i gledamo svaku utakmicu, vjerujem da će dečki pokazati tu kvalitetu. Ipak smo mi doprvaci svijeta i to ne može nestati preko noći. Radi se nova selekcija igrača, dolaze mlađi, mislim da će se sve to posložiti i doći na svoje."

Ivanušec posebno žali za domaćom utakmicom protiv Češke.

"Od Češke smo doma izgubili 2:1 iako smo apsolutno dominirali. U 20. minuti već smo trebali voditi 3:0 ili 4:0, nije nam se poklopilo. To su utakmice za kojima žalimo i ako ne odemo na Euro, bit će veliki neuspjeh za ovu generaciju jer smo stvarno predobra ekipa."

"Moramo ostati mirni u glavi i ako ne krene dobro od prve minute, da ostanemo mirni i do kraja utakmice probamo napraviti što bolji rezultat."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!