Nogomet

Hrvatskoj i Portugalu sudi Englez kojeg navijači Juventusa nemaju u lijepom sjećanju

Branimir Korać • utorak, 17.11.2020.
Hrvatskoj i Portugalu sudi Englez kojeg navijači Juventusa nemaju u lijepom sjećanju
Foto: Dejan Popek

Engleski sudac Michael Oliver sudit će susret posljednjeg kola Lige nacija u kojem se u Splitu sastaju Hrvatska i Portugal...

Ime Michaela Olivera nije ostalo u lijepom sjećanju navijačima Juventusa, ali niti Gigiju Buffonu koji je jedno od rijetkih isključenja u karijeri zaradio baš u susretu između Reala i Juventusa.

Priča je poznata, Juventus je kod kuće poražen od Reala 3:0 da bi u uzvratu na krilima Marija Mandžukića uspio uzvratiti i voditi 3:0 do duboko u sudačkoj nadoknadi. Tada Oliver unatoč očaju i bijesu Talijana sudi kazneni udarac za Real, Cristiano Ronaldo ga zabija i odvodi Madriđane u polufinale Lige prvaka.

Hrvatskoj je prvi put sudio još 2013. godine i to prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje koja je završena s 4:0 pobjedom Hrvatske, a sudio je i prijateljski dvoboj protiv Brazila 2018. godine u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koji je okončan 2:0 pobjedom Brazila.

Prije pet godina sudio je dvoboj kvalifikacija Lige prvaka između Moldea i Dinama, onaj susret u Norveškoj koji je ponudio puno drame, a okončan je rezultatom 3:3. Godinu dana kasnije u Ligi prvaka u grupnoj fazi sudio je u Maksimiru dvoboj između Seville i Dinama, okončan 1:0 pobjedom Andalužana.

Dinamu je bio delegiran i prošle godine u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice koju su Modri dobili s 1:0 golom Brune Petkovića iz kaznenog udarca koji je izborio Dani Olmo.

Oliver je 35-godišnjak iz elitnog razreda engleskih sudaca, a na Fifinoj listi je od 2012. godine. Šest godina kasnije ušao je u Uefinu elitnu grupu sudaca.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!