Nogomet

Liga A: Italija i Belgija na završnom turniru, Island završio s nula bodova

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.11.2020.
Liga A: Italija i Belgija na završnom turniru, Island završio s nula bodova

Poznati su svi sudionici završnog turnira Lige nacija. Španjolskoj i Francuskoj pridružili su se Belgija i Italija...

Italija je odradila zacrtano, nije dopustila nikakvo iznenađenje i kao prvoplasirana iz svoje skupine ide na završni turnir Lige nacija. Za to joj je trebala pobjeda u Sarajevu i ostvarila ju je s 2:0.

Povela je u 22. minuti, Insigne je povukao kontru, fantastično proigrao Andreu Belottija koji majstorski zabija za vodstvo. Drugi pogodak stigao je na polovici drugog dijela kada je još jednom uslijedilo proigravanje iza leđa obrane, ovaj put za Domenica Berardija koji postavlja konačnih 2:0.

Hajdukov branič Darko Todorović ušao je u igru u 79. minuti.

Poljaci i Nizozemci vrebali su kiks Italije i nadali se da mogu do prvog mjesta, no to se nije dogodilo. Nizozemska je slavila u gostima 2:1 i potvrdila drugo mjesto.

Već u šestoj minuti Poljaci su poveli golom Kamila Jozwiaka i držali su prednost sve do zadnjih 15 minuta. Tada Memphis Depay poravnava na 1:1 iz kaznenog udarca da bi u 84. minuti Georginio Wijnaldum zabio za preokret.

Belgija za razliku od prošlog izdanja Lige nacija nije kiksala u zadnjem kolu i ovaj put upisala je pobjedu i prošla na završni turnir. Dansku je svladala s 4:2.

Već u trećoj minuti Youri Tielemans zabio je za vodstvo Belgije, no na odmor se ipak otišlo s poravnatih 1:1 zahvaljujući golu Jonasa Winda.

U drugom dijelu Romelu Lukaku s dva pogotka odveo je Belgiju do 3:1. Mala nada vratila se Dancima u 86. minuti kada povratna lopta prolazi ispod noge Thibautu Courtoisu i ulazi u gol, ali u sljedećem napadu Kevin de Bruyne zabija za 4:2 i rješava pitanje pobjednika.

U dvoboju bez značaja Engleska je pregazila Island s 4:0 i zakucala ga za dno ljestvice te ostavila na nula bodova.

Bio je to lagan posao za Englesku koja je slavila na krilima Phila Fodena koji je zabio dva gola, te asistirao za onaj Declana Ricea. Još jedan pogodak dodao je Mason Mount. Island je od 54. minute igrao bez Birkira Saevarssona.

Liga nacija, šesto kolo:
BiH - Italija 0:2
Poljska - Nizozemska 1:2
Belgija - Danska 4:2
Engleska - Island 4:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!