Tenis

Rafael Nadal eliminirao branitelja naslova i prošao u polufinale ATP Finalsa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.11.2020.
Rafael Nadal eliminirao branitelja naslova i prošao u polufinale ATP Finalsa

Poznat je prvi polufinalni par ATP Finalsa. U borbi za finale naći će se Daniil Medvedev i Rafael Nadal koji je u susretu trećeg kola nadigrao Stefanosa Tsitsipasa...

Rafael Nadal izborio je prolaz u polufinale ATP Finalsa. Nadal je odigrao odličan meč u trećem kolu grupne faze protiv Stefanosa Tsitsipasa i Grka ostavio na trećem mjestu i bez prolaska u polufinale.

Tsitsipas je pružao otpor koliko je mogao, uzeo drugi set, ali u trećem Nadal je bio na vrhunskoj razini, Grk je počeo gubiti strpljenje i Nadal je otišao do pobjede.

U prvom setu Nadal je igrao fantastično. Vrlo malo je griješio, servirao je jako dobro i dopustio je Tsitsipasu samo pet poena na reternu. S druge strane napravio je jedan break i u još jednom gemu propustio dvije vezane break lopte i na kraju je sa 6:4 uzeo set.

U drugom setu obojica su čvrsto držali svoj servis, sve do prve Nadalove krize na početnom udarcu, dopustio je Tsitsipasu da dođe do 15:40 što su ujedno bile i dvije set lopte. Realizirao je drugu i izborio odluku u trećem setu.

Tu se najviše osjetila razlika. Nadal je svoje prilike dobro koristio, koristio je i pad ubačaja prvog servisa kod Tsitsipasa koji je pao ispod 50 posto i s ukupno tri breaka u tom setu otišao je do pobjede.

Daniil Medvedev koji zasad izgleda sjajno, nema nijedan izgubljen set i bit će vrlo ozbiljan protivnik.

ATP Finals, treće kolo
Rafael Nadal (Španjolska) - Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:4, 4:6, 6:2

Poredak:
1. Dominic Thiem 2-1
2. Rafael Nadal 2-1
3. Stefanos Tsitsipas 1-2
4. Andrej Rubljov 1-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!