Košarka

Maccabi izgubio dobivenu utakmicu, Benderu najveća minutaža

Branimir Korać • subota, 21.11.2020.
Maccabi izgubio dobivenu utakmicu, Benderu najveća minutaža

Odigrani su susreti desetog kola Eurolige, a domaćini su odnijeli četiri pobjede u pet susreta. Jedini koji su u gostima slavili su košarkaši Zenita...

Valencia je izvukla pobjedu na svom parketu protiv Maccabija iako je bila u nezgodnoj situaciji. Sedam sekundi prije kraja tricom Derricka Williamsa domaćin poravnava na 80:80. Nakon minute odmora Maccabi ima napad s polovice Valencije, Žižić gubi loptu na uručivanju skoro na centru, u kontru bježi Sam van Rossom i tri sekunde prije kraja polaže za 82:80. Očajnički pokušaj trice s centra Scottieja Wilbekina nije prošao.

Najučinkovitiji kod Valencije bili su Klemen Prepelič s 22 poena i Derrick Williams s 15 poena i šest skokova. Kod gostiju Scottie Wilbekin ubacio je 25 poena (7/14 trica) uz pet asistencija, a Angelo Caloiaro dodao je 15 poena i sedam skokova. Dragan Bender imao je najveću minutažu kod Maccabija te je odigrao 34 minuta, ubacio osam poena (1/2 za dva, 1/5 za tri, 3/5 slobodna) uz sedam skokova. Ante Žižić za 26 minuta ubacio je osam poena (4/5 za dva, 0/2 slobodna) uz četiri skoka.

Madridski Real pregazio je Fenerbahče i visoko je slavio 94:74. Potpuna dominacija Madriđana od samog početka pa do kraja susreta, već u prvoj dionici imali su gotovo 20 poena viška, a najbliže što se Fener približio bilo je na minus devet.

Alberto Abalde predvodio je Madriđane sa 17 poena, a Jaycee Carroll dodao je 15 poena. Kod gostiju Danilo Barthel ubacio je 22 poena, a Lorenzo Brown 18 uz šest skokova.

Iznenađenja nije bilo niti u Barceloni gdje je istoimeni domaćin ugostio Crvenu zvezdu i vrlo rano pokazao gostima tko je gazda u Palau Blaugrana. Zvezda je u prvom poluvremenu ubacila tek 22 poena, zaostajala je gotovo 20 razlike i do kraja susreta nije bilo neizvjesnosti.

Nikola Mirotić dominirao je susretom s 23 poena, a Pierre Oriola dodao je 12 poena uz pet skokova. Jedini dvoznamenkasti kod Zvezde bio je Dejan Davidovac s 12 poena.

Jedini gost koji je odnio pobjedu je Zenit koji je slavio kod Albe 73:66. Momčad iz St. Peterburga kontrolirala je susret te na kraju slavila u dvoboju u kojoj su i jedni i drugi vrlo loše šutirali izvana.

Will Thomas predvodio je Zenit sa 17 poena i pet skokova, a Arturas Gudaitis dodao je 16 poena. Kod domaćina Ben Lammers ubacio je 15 poena.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Milanu gdje je Armani slavio s 98:92 protiv Žalgirisa. Napadi su ovdje vodili glavnu riječ, a strijelce domaćina predvodio je Kevin Punter s 22 poena. Goste je pak predvodio Lukas Lekavičius sa 16 poena.

Euroliga, deseto kolo:
Valencia - Maccabi 82:80
Real Madrid - Fenerbahče 94:74
Barcelona - Crvena zvezda 76:65
Alba - Zenit 66:73
Armani Milano - Žalgiris 98:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!