Nogomet

Mamić: 'Ovo je utakmica koja nam može odrediti smjer u Europi'

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.11.2020.
Mamić: 'Ovo je utakmica koja nam može odrediti smjer u Europi'
Foto: Pixsell

Zoran Mamić uoči puta za Klagenfurt potvrdio je kako je Mario Gavranović jedini koji ima problema s ozljedom, ostali igrači spremni su za nastup...

S obzirom da u zadnje vrijeme u Dinamu nisu imali previše sreće s testiranjem na koronavirus, s nestrpljenjem su se čekali rezultati testiranja uoči puta za Austriju. Srećom, nema pozitivnih, ali Zoran Mamić je i dalje oprezan.

"Testiranje je na sreću prošlo dobro i svi koji su testirani su negativni što je dobar znak, ali poznavajući situaciju kako se može promijeniti iz sata u sat, strahujemo ova zadnja dva dana da ne bi netko dobio simptome. Živimo već neko vrijeme s tim pa moramo još ovo malo izdržati."

"Imamo problema s Gavranovićem, svi ostali su tu. Zasad svi konkuriraju i ako se nešto ne promijeni, imat ćemo sve igrače na raspolaganju."

Dinamo je u Osijeku poražen 2:0, ali Mamić je već okrenuo novu stranicu.

"Nismo htjeli izgubiti i nismo sretni. No i ta utakmica mogla je otići u potpuno drugom smjeru da smo zabili u prvom dijelu što na žalost nismo. Vidjeli smo i da je bila ta loša komunikacija oko penala, ali to su sve sastavni dijelovi nogometa. To je i poraz, nigdje ne piše da mi moramo sve dobiti. Ima još puno utakmica i uvijek je sreća kod nas da je za nekoliko dana nova utakmica i fokus."

Susret s Wolfsbergerom mogao bi biti ključan u borbi za šesnaestinu finala Europske lige.

"Ovo je utakmica koja nam može odrediti smjer u Europi. Idemo po pobjedu, dat ćemo sve od sebe, probat ćemo biti ofenzivni iako u napadu imamo problema. Gavranović ima taj problem, Kastrati je odradio prvi trening nakon korone, Lovro isto tako, ali vjerujemo da ćemo pronaći najbolju formaciju za tu utakmicu."

Modri će imati više vremena za pripremu susreta petog kola s obzirom da su odgodili prvenstveni dvoboj protiv Hajduka.

"Nisam pristalica odgoda, ali s obzirom na situaciju, utakmicu s Osijekom, testiranje, a utakmicu moramo odgoditi osam dana prije odigravanja, jednostavno smo s obzirom na status ekipe prije Osijeka i to testiranje bili smo u strahu da ne bude još pozitivnih, a imamo mogućnost jedne odgode."

Wolfsberger domaće utakmice u Europi igra na zamjenskom stadionu u Klagenfurtu.

"S obzirom da nema publike, teško je reći što znači domaći teren. Ne znači to puno, oni su odigrali već dosta utakmica u Klagenfurtu i to neće biti problem. Gledali smo ga za vikend, malo su mijenjali stil igre, imaju određenih problema, izašao im je tu i stoper zbog bolova u leđima, ali mi se moramo koncentrirati na sebe i neće biti problema."

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!