Košarka

Hrvatska uz sjajnog Bilana potpuno nadigrala i visoko svladala pojačanu Tursku

Branimir Korać • petak, 27.11.2020.
Hrvatska uz sjajnog Bilana potpuno nadigrala i visoko svladala pojačanu Tursku
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je sjajnu utakmicu protiv Turske u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo i upisala je visoku pobjedu 79:62...

Nisu Turcima pomogli niti dovučeni igrai Efesa na čelu s Larkinom koji su još sinoć igrali euroligaški dvoboj protiv Crvene zvezde u Beogradu, Hrvatska je odigrala jako dobru utakmicu i zasluženo je slavila.

Dugo Hrvatska nije izgledala ovako kompaktno, u obrani koncentrirano i čvrsto, posebno u prvom poluvremenu kada je u potpunosti spriječila Turke da uđu u svoj ritam i u biti tu stvorila prednost koja je bila ključna.

Od samog starta utakmica je išla u jednom smjeru, Hrvatska je krenula odlično, brzo stvorila dvoznamenkastu prednost i rutinski ju je održavala.

Od 7:5 Hrvatska je napravila seriju do kraja prve četvrtine čak 16:2 i odmah stvorila visoku razliku. Drugu dionicu otvorio je Filip Krušlin tricom za plus 20 koje je Hrvatska zadržala do odlasja na odmor na kojem je vodila 45:24.

Turci su bolje otvorili drugo poluvrijeme i uspjeli su se spustiti na 11 poena zaostatka, nakon izgubkljene lopte Krušlina imali su priliku sma spuštanje na jednoznamenkast zaostatak, ali i oni griješe. Nakon toga Krušlin ubacuje tricu pa Šakić polaže za novo odvajanje na plus 16.

Posljednji trzajevi Turske stigli su početkom zadnje dionice. Tu su uspjeli smanjiti na minus deset, dugo su se držali na toj granici i nisu nikako mogli uhvatiti priključak u potpunosti.

U jednom trenutku došli su na minus osam, nakon toga Sertac Sanli radi nesportsku, a prvo Bilan ubacuje dva slobosdna da bi odmah Šakić dodao tricu i tu je priči bio kraj. Hrvatska je slavila 79:62 i upisala veliku pobjedu za dolazak pred plasman na Europsko prvenstvo.

Miro Bilan bio je sjajan s 30 poena i 12 skokova dok je Šakić dodao 17 poena i pet skokova. Kod Turske Melih Mahmutoglu ubacio je 14 poena, a Shane Larkin 12 poena uz pet asistencija.

Kvalifikacije za Eurobasket:
Hrvatska - Turska 79:62

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!