Nogomet

Dino Zoff: 'Maradona je bio nerješiv problem za vratare'

Matej Kačan • subota, 28.11.2020.
Dino Zoff: 'Maradona je bio nerješiv problem za vratare'

Legendarni talijanski vratar Dino Zoff još je jedan u nizu onih koji su se oprostili od Diega Maradone i odali mu počast za sve ono što je radio na nogometnim terenima...

U red najvećih vratara u povijesti nogometa svakako spada Dino Zoff. Legendarni golman Juventusa, Napolija i talijanske reprezentacije je za vrijeme svoje karijere od preko 20 godina vidio neke od najboljih nogometaša svijeta.

No, prema njemu nitko na povijesnoj skali nije veći od Diega Armanda Maradone. Zoff je 1982. s 40 godina odveo Italiju do naslova svjetskog prvaka te se upisao u povijest, a na tom je prvenstvu Maradona po prvi put nastupio za Argentinu na SP.

"Maradona je bio najveći svih vremena, nezapamćeni umjetnik. Uvijek sam zavidio umjetnicima, oni stvaraju. Bio sam vratar pa je moj posao bio ukrotiti tu kreativnost, ali sam znao prepoznati umjetnost koja bi osvijetlila sve oko sebe", riječi je birao Zoff.

Legendarni vratar je podijelio jednu anegdotu s treninga s Maradonom, ali iz druge ruke jer je prestao braniti prije nego što je Maradona stigao u Europu.

"Bio je gotovo nerješiv problem za vratare. Moj prijatelj Luciano Castellini koji je bio Maradonin suigrač u Napoliju mi je rekao da bi Diego stigao do ruba prostora žonglirajući s loptom na glavi, onda bi ju napucao što je više moguće u zrak, a kad bi se vratila bi pucao iz voleja ramenom. Morali bi pokušati obraniti jer je to bio pravi udarac na gol, jak i pod kutom, ali je on to radio s ramenom", otkrio je Zoff.

"Suigrači su ga voljeli jer im je davao samopouzdanje i nikad ih nije prepuštao da sami naporno rade za njega. Svi su razmišljali na način da se drže njega i da će ih on odvesti do pobjede", rekao je vratar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani28.11.2020. u 16:49
    Gledao sam dokumentarac sinoć koji kaže da je i kurvama davao koku, uvik gospodin, šteta što je otišao u Napoli, da je imao neki autoritet kraj sebe, nekog zbilja dobrog i normalnog čovjeka a ne onu đubrad iz mafije i ostale koji su ga samo iskorištavali uštedio bi si mnogo bola i zla koje je nanio... [više na forumu]
    Bogomdani