Nogomet

Asanović: 'Ne vidim zašto Primorac ne bi bio trajno Hajdukovo rješenje'

Matej Kačan • subota, 28.11.2020.
Asanović: 'Ne vidim zašto Primorac ne bi bio trajno Hajdukovo rješenje'
Foto: Pixsell

Nekadašnji nogometaš Hajduka Aljoša Asanović smatra da bi Boro Primorac s kojim je surađivao u Francuskoj bio dobro stalno rješenje za klupu Hajduka...

U Hajduku se napokon nekoliko dana lakše diše. U seriju dobrih rezultata momčad je poveo iskusni Boro Primorac kao privremeno rješenje. No, legendarni Hajdukov igrač Aljoša Asanović misli da bi Primorac mogao i ostati. Boro i Aljoša su surađivali u Cannesu kao trener i igrač.

"Naš odnos bio je perfektan. Boro me želio u Cannesu, jer sam u to vrijeme u dresu Metza bio jedan od najboljih igrača francuske lige. Upao sam u sjajnu momčad, u kojoj su bili Louis Fernandez, Zinedine Zidane. Ali, znate kako nogomet može biti okrutan. Dobri igrači i dobar trener nisu jamstvo uspjeha. Mi smo na žalost u toj sezoni bili ispali iz prve lige", prisjeća se Asanović za Večernji list.

"Vatreni lakat" o Primorcu ima najviše moguće mišljenje i smatra da je Hajduk napravio pravi potez što je njega instalirao na kormilo ekipe za prijelazni period. Nogometno znanje nije upitno.

"Hajduku su očito trebale njegova mirnoća, staloženost, premda ga dobro poznajem i znam da je to samo slika izvana, jer on je i te kako temperamentan i duboko u sebi 'kuha'. Boro je veliki nogometni znalac, on će lakoćom prepoznati na kojoj poziciji mu igrač može najviše dati i njegov rukopis je već vidljiv."

Asanović smatra da bi Primorac trebao biti i trajno rješenje na klupi prve momčadi, iako je prevladavajući dojam da on to ne želi, već da se želi posvetiti omladinskom pogonu.

"Znam da oko Hajduka vrlo lako može nastati ludilo čim se napravi i mala serija pobjedničkih rezultata. Ali, objektivno, Hajduk s Primorcem zaista dobro izgleda; čvrst je, kompaktan, konkretan, zna što želi. Primorčevi rezultati svakako idu u prilog i novome predsjedniku, kojemu se sada olakšava odabir struke za dulje razdoblje. Ne vidim zašto Boro Primorac ne bi bio Hajdukovo trajnije opredjeljenje", kazao je Asanović.

Bilo je upitnika oko Primorca jer on je godinama djelovao kao čovjek iz sjene koji nije djelovao kao prvi trener. Također, mlađim igračima on ne predstavlja poznato ime. Sam Primorac je na to odgovorio kako "može trenirati Caktaša ako je trenirao Zidanea i Burruchagu", a na sličnom tragu je i Asanović.

"Teško da Primorčevo ime mladim generacijama igrača nešto znači, i njih ono puno niti ne interesira. No, Primorac je u karijeri radio s mnogo većim igračima od ovih koje ima u Hajduku, pa ne sumnjam da će i iz ovih izvući maksimum. I ne mislim da je generacijski jaz neka prepreka njihovom izvrsnom odnosu", zaključio je Asanović.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!