Nogomet

Hoddle: 'Maradona je iznad svih zbog onog što je napravio s Argentinom i Napolijem'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.11.2020.
Hoddle: 'Maradona je iznad svih zbog onog što je napravio s Argentinom i Napolijem'

Diego Maradona najbolji je igrač u povijesti, smatra Glenn Hoddle, iako priznaje da je jako teško odrediti tko je najbolji...

Glenn Hoddle susretao se s Diegom Maradonom na travnjaku i uvjerio se u njegovu moć. Danas dominiralu Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali Hoddle stavlja Maradonu iznad njih.

"Uvijek je teško uspoređivati različite ere nogometa, nisam vidio najbolje od Pelea pa je vrlo teško suditi. Bio je tu i Johan Cruyff i još neki sjajni igrači. Ali ponekad morate prosuditi kako bi bilo obrnuto. Možda ne Maradona u ovom razdoblju, prije tu mislim na Messija i Ronalda da se vrate u osamdesete. Na lošim terenima, s grubim igračima. Način na koji je kontrolirao loptu, bilo je to kao da se s njom rodio. Činilo se kao da mu je to tako prirodno. Stavio sam ga iznad svih ostalih zbog tadašnjih pravila. Osvojio je Svjetsko prvenstvo s vrlo prosječnom Argentinom, a zatim je otišao u Napoli i tamo ispisao povijest", ističe Hoddle.

Jednom prilikom Hoddle je bio s Maradonom u momčadi i to na ekshibicijskoj utakmici u čast Oswalda Ardillesa.

"Bila je to divna noć. Bio je pun stadion, došao je Inter iz Milana, bila je to stvarno dobra utakmica i uz igranje Maradone atmosfera je bila nevjerojatna. Kad ga je Ossie doveo u svlačionicu, nije znao engleski, a ja nisam previše znao španjolski, pa smo na kraju samo klimnuli glavom. Dao sam mu dres s brojem 10, a ja sam uzeo 11. Bilo je predivno, fascinantno igrati s njim i velika čast. Odmah smo se razumjeli. Nevjerojatno je što nogomet radi, ruši jezične barijere. Bila je to čarobna noć."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!