Košarka

Simon solidan u pobjedi Efesa, Tomasu 13 minuta u porazu Gaziantepa

Matej Kačan • utorak, 01.12.2020.
Simon solidan u pobjedi Efesa, Tomasu 13 minuta u porazu Gaziantepa
Foto: Pixsell

Nakon reprezentativne stanke se igra 10. kolo turske košarkaške Super lige, a na dva su terena u utorak bili aktivni hrvatski košarkaši...

Košarkašima Gaziantepa nikako da krene u turskoj Super ligi te su na omjeru 3-5. Novi je poraz stigao s tijesnih 67:66 u gostima kod Petkim Spora koji je skočio na 5-5 omjer, i to velikim preokretom u posljednjoj dionici.

Gaziantep je imao plus sedam na ulasku u zadnjih 10 minuta, ali domaćin radi 13:5 i pobjeđuje s pola koša prednosti. Marko Tomas je u gostujućoj momčadi dobio 13 i pol minuta te je zabio šest poena (2/4 iz igre) uz tri skoka i dvije asistencije.

Boljeg momčadskog i osobnog uspjeha bio je Kruno Simon koji je sa svojim Efesom sigurno svladao Pinar Karsiyaku te ostaje na vrhu ljestvice sa savršenih 9-0. Karsiyaka je na 5-3 i osmom mjestu, a Simon je dobio 21 minutu što je iskoristio za osam poena.

Šutirao je 3/6 iz igre (2/4 za tricu) uz čak pet asistencija i jedan skok u 74:61 pobjedi. Nakon reprezentativnih obveza se umor vidio na Shaneu Larkinu koji je za 25 minuta ostao na dva poena uz četiri skoka.

Igor Kokoškov se nakon utakmica sa Srbijom vratio klupskim obvezama u Fenerbahčeu, ali tamo ga čekaju stari problemi pa je Fenerbahče upisao prvi poraz u turskom prvenstvu, i to u gostima kod Buyukcekmecea nakon produžetka. Fenjerašu je ovo tek treća pobjeda u prvenstvu.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!