Košarka

LeBron James produžio ugovor s Lakersima

Matej Kačan • srijeda, 02.12.2020.
LeBron James produžio ugovor s Lakersima

Dok navijači LA Lakersa čekaju da s ekipom ugovor produži Anthony Davis, pomalo iznenađujuće je stigla jedna druga vijest: LeBron James je punu sezonu prije isteka svog ugovora potpisao novi...

Sezonu prije isteka svog trogodišnjeg ugovora koji je 2018. potpisao s LA Lakersima, LeBron James je potpisao novi. Osvajanje naslova i pojačanja između dvije sezone očito su bila dovoljna da MVP finala "prije vremena" ozakoni svoju vjernost franšizi.

Tu vjernost će vrlo lukrativno i naplatiti. Naime, novi ugovor je maksimalnog iznosa od 85 milijuna dolara na dvije sezone što je ogromna tarifa od preko 42 milijuna dolara po sezoni, a Jamesa će u Los Angelesu zadržati do kraja sezone 2022/23. Naime, novi ugovor na snagu stupa tek kad postojeći istekne.

James 30. prosinca slavi svoj 36. rođendan pa će kraj novopotpisanog ugovora dočekati s 38 godina na leđima. Zanimljivo, 2023. godine bi u NBA ligu mogao ući njegov sin Bronny ako se izglasa pravilo da igrači mogu u ligu direktno iz srednje škole.

Tako će loza Jamesovih u NBA biti neprekinuta, a ako LeBron odluči produžiti svoj aktivni boravak u NBA na još sezonu ili dvije, mogao bi igrati i do 40. godine života i protiv ili uz svog sina. James je u ligi već dugih 17 godina, od 2003. kad je stigao u Cavalierse direktno iz srednje škole.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!