Nogomet

Neymar: 'Nisam došao u PSG igrati Europsku ligu'

Matej Kačan • četvrtak, 03.12.2020.
Neymar: 'Nisam došao u PSG igrati Europsku ligu'

Brazilac Neymar je s dva pogotka pomogao svom PSG-u u rušenju Manchester Uniteda i u popravljanju šansi za plasman u nokaut fazu, a Neymar govori da je u Pariz stigao zbog Lige prvaka...

PSG je prije gostovanja kod Manchester Uniteda bio u vrlo nezavidnoj situaciji. United je slavio na Parku prinčeva, Leipzig je imao tri boda više i PSG-u je bila nužna pobjeda na Old Traffordu kako bi si pojačao šanse u plasman.

Odgovornost je na sebe preuzeo Neymar koji je postigao dva pogotka u 3:1 pobjedi, a nakon susreta je naglasio kako ispadanje u grupnoj fazi nikad nije bila opcija.

"Kazao sam da moramo promijeniti svoj stav ili možemo zaboraviti na svoj san u Ligi prvaka. Promijenili smo se, i danas naš san ima života u sebi. Nikad nisam ispao u grupi Lige prvaka niti sam igrao Europsku ligu", kazao je Neymar.

To mu nije u planu ni za budućnost jer velika bi katastrofa bila ispadanje prošlosezonskih finalista već u skupini.

"Nikad mi ta misao nije pala na pamet, i nikad neće. Kad dođu ti teški trenuci, mogu evoluirati i preuzeti odgovornost. Nisam ovdje došao igrati Europsku ligu. Uvijek sam se osjećao kao vođa, još od svoje 17. godine i nikad mi nije trebala kapetanska vrpca da se tako osjećam. Danas sam figura u PSG-u", govori Neymar.

Kod njega se da primijetiti zaokret u stavu posljednjih sezona, jasno je kako je sazrio u svojim razmišljanjima i spremniji je podrediti se momčadi za uspjeh, a to i pokazuje na terenu.

"Sve što mogu napraviti na terenu ima utjecaj na moje suigrače, a ja im želim pomoći i dati sve do sebe. Vrlo sam dosadan igrač na terenu, dosta komentiram sa suigračima, ali sam spreman i prihvatiti kritiku o sebi. Nisam nedodirljiv. Svi se bore za istu stvar. Vrlo sam sretan što mogu pomoći suigračima", kazao je Brazilac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!