Europska liga, skupina K, 5. kolo, 03.12.2020, 18:55 h, De Kuip, Rotterdam
Suci: Chris Kavanagh, Daniel Cook, Sian Massey (Engleska)
Feyenoord
Feyenoord
0:2(0:1) Dinamo
Bruno Petković 45'+5' (11m)
Lovro Majer 52'
Dinamo

Dinamo slavljem u Rotterdamu izborio šesnaestinu finala Europske lige!

Jan Šneler • četvrtak, 03.12.2020.
Dinamo slavljem u Rotterdamu izborio šesnaestinu finala Europske lige!
Foto: Pixsell

Dinamo je zasluženo odnio sva tri boda iz Rotterdama gdje je slavio protiv Feyenoorda s 2:0! Modri su ujedno potvrdili i prvo mjesto u skupini što je vrlo bitno uoči ždrijeba nokaut faze!

Feyenoord
Feyenoord
Dinamo
21
Mick Marsman
22
Lutsharel Geertruida
25
Uroš Spajić
(do 46')
4
Marcos Senesi
15
Tyrell Malacia
6
Mark Diemers
(do 70')
28
Jens Toornstra
23
Orkun Kökcü
10
Steven Berghuis
11
Bryan Linssen
(do 36')
7
Luciano Narsingh
Pričuvni igrači
41
Naoufal Bannis
36'
33
Eric Botteghin
46'
20
Joao Carlos Teixeira
70'
 
Trener
Dick Advocaat
17
(do 72')
10
(do 63')
20
(do 89')
21
(do 89')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Po drugi puta u tri sezone Dinamo će igrati europsko proljeće. Rutinskom pobjedom kod Feyenoorda u Rotterdamu, Modri su došli do 11. boda u Europskoj ligi, osigurali prvo mjesto u skupini i automatski izborili prolaz u šesnaestinu finala.

Početak susreta prošao je prilično mirno. Očigledno su obje momčadi nastojale smanjiti moguće pogreške, čekati u prikrajku prilike i potpuno primiti ritam. Dinamo je bio solidan u prvih pola sata, imao nekoliko boljih izleta prema naprijed, ali bez većih prilika.

Praktički cijelo prvo poluvrijeme prošlo je bez većih prilika, no onda u sudačkoj nadoknadi Dinamo postiže pogodak. Arijan Ademi lijepo je proslijedio loptu prema Lirimu Kastratiju koji puca isprve, ali vratar Feyenoorda brani.

Ipak, na odbijenu loptu opet trči Kastrati kojega ruši Feyenoordov branič i sudac Chris Kavanagh sudi kazneni udarac. Miran i staložen bio je Bruno Petković koji je zabio za vodstvo Dinama.

Idealno je završilo prvo poluvrijeme, a sjajno je započelo i drugo. Već u 52. minuti nakon prekrasne akcije, Ademi vraća povratnu loptu za Lovru Majera koji u petercu postiže drugi pogodak.

Nakratko su se suci premišljali je li bilo zaleđa, ali Kavanagh je ispravno prosudio da Kastrati na crti nije dirao loptu, već se ona od golmana odbila u gol. Dinamo je preuzeo primat na terenu, imao velikih 0:2 i nije trebao srljati.

Feyenoord je doista izgledao prilično nemoćno, često zbog Dinamove odlične igre u obrani. Sve što je prošlo obranu obranio je Dominik Livaković koji večeras i nije imao previše posla.

Dinamo je tako novom pobjedom osigurao prolazak dalje i potvrdio prvo mjesto u skupini. Također, Modri nisu primili pogodak čime dolaze u situaciju da u posljednjem susretu s CSKA Moskvom u kojoj rezultatskom imperativa neće biti, uspiju po prvi put u povijesti Europske lige zadržati praznu mrežu.

Europska liga, skupina K, 5. kolo:
Feyenoord - Dinamo 0:2

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva0:1Wolfsberger
Feyenoord0:2Dinamo
1Dinamo 69:1+814
2Wolfsberger 67:6+110
3Feyenoord 64:8-45
4CSKA Moskva 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!