Nogomet

Primorac: 'Rijeka je dobra ekipa, sada i puna samopouzdanja i mislim da će biti dobra utakmica'

Branimir Korać • subota, 05.12.2020.
Primorac: 'Rijeka je dobra ekipa, sada i puna samopouzdanja i mislim da će biti dobra utakmica'
Foto: Pixsell

U nedjelju od 17:05 na Poljudu je na rasporedu Jadranski derbi. Hajduk dočekuje Rijeku koja u Split dolazi nakon odlično odrađenog susreta protiv Real Sociedada.

Boro Primorac tražit će novu pobjedu na klupi Hajduka, a u susret protiv Rijeke ulazi sa svim igračima osim Teklićem koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus.

"Imamo jednog zaraženog koronavirusom, Teklića, a ostali su svi zdravi. Bio je kišovit tjedan, ali radili smo dobro i svi su spremni za Jadranski derbi. Očekujemo puno od te utakmice jer je u zadnje vrijeme Rijeka u tim utakmicama imala više uspjeha nego Hajduk. To se mora zaustaviti i moramo napraviti sve da se to okrene u našu korist."

Primorac se nada da će i Hajduk krenuti stopama Rijeke i Hajduka te dobro nastupati u Europi.

"Bio sam sretan što su Dinamo i Rijeka odigrali dobro u Europi i branili boje hrvatskog nogometa, ali bio bih još sretniji da je tu Hajduk. Da igramo i mi u Španjolskoj, Austriji, Njemačkoj, ali mislim da će biti. Malo strpljenja i bit će, dali su nam dobar primjer da se naš nogomet može nositi i s drugima."

"Hajduk mora biti u vrhu, uvijek mora biti u vrhu. Ne opterećujem se puno s tim, meni je najvažnija sljedeća utakmica, a to je ova protiv Rijeke. Rijeka je dobra ekipa, sada i puna samopouzdanja i mislim da će biti dobra utakmica."

Iako je Rijeka igrala tešku utakmicu, Primorac očekuje goste u pravom izdanju.

"Uvijek očekujem najboljeg protivnika. Rijeka je igrala dobro s deset igrača protiv Osijeka, igrala je dobro protiv Napolija, sada i s Real Sociedadom. Očekujem jaku Rijeku i umor tu neće biti problem jer svatko je motiviran igrati protiv Hajduka."

"Dobra utakmica, Španjolci su najbolji tehničari na svijetu, a u ovom trenutku Real Sociedad je prvi u Španjolskoj ispred Reala, Barcelone, Valencije, znači to je fantastičan uspjeh za Rijeku i naš nogomet. Mada su se branili cijelu utakmicu, imali su sreće iz tri udarca zabiti dva gola što se ne događa svaki dan. Mogu im samo čestitati."

"Imaju čvrstu obranu, po desnoj strani Murića, Franka, imaju dobrih igrača, iskustva. Europa im je dala samopouzdanje, igrali su protiv jakih klubova i svaka te utakmica čini većim i jačim."

Od svoje momčadi očekuje napredak, a radilo se i na stvarima u kojima je Rijeka opasna, a to su prekidi.

"Želim da igrači napreduju, zajedno kao momčad budu jači. Da se dobro branimo, budemo atraktivniji, da budemo jaki za svakog u Hrvatskoj."

"Radili smo kornere i centaršuteve. Dala je Rijeka tako dva gola, ali Španjolci su kao nacija malo niži od nas. Oni su bolji tehničari, ali nisu najbolji u igri glavom. Imao sam u Arsenalu Monreala koji nije baš dobro igrao glavom, ali inače je bio fantastičan s loptom."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!