Košarka

Repeša: 'Delfino je Pesaro odabrao zbog našeg odnosa, želi nastupiti u Tokiju'

Matej Kačan • subota, 05.12.2020.
Repeša: 'Delfino je Pesaro odabrao zbog našeg odnosa, želi nastupiti u Tokiju'

Hrvatski trener na privremenom radu u Italiji Jasmin Repeša uživa u dobrom ulasku u sezonu sa svojim Pesarom pa je tim povodom dao i intervju za tamošnje novine...

Hrvatski košarkaški stručnjak Jasmin Repeša preuzeo je na ljeto momčad Pesara koja je gotovo ispala iz košarkaške Serie A. No, čini se kako su i Pesaro i Repeša zajedno našli mir nakon turbulentnih sezona pa pod Repešinim kormilom momčad plovi vrlo dobro.

Trenutno je na diobi trećeg mjesta s 5-3 omjerom na kojem su i Virtus Bologna te Venezia koje igraju u Eurokupu pa se jasno vidi koliko dobar posao radi Repeša. Italija mu je košarkaški drugi dom pa je tako dao i poduži intervju za tamošnju Gazzettu dello Sport.

"Rekao bih da mirno plovimo. Ako pogledamo gdje smo krenuli, svakako moram biti zadovoljan", kazao je Repeša o rezultatima ekipe prije susreta s Trevisom. Jedan od najboljih igrača, a svakako lider ekipe je nekadašnji NBA igrač, argentinska legenda Carlos Delfino.

38-godišnji Argentinac je za novu momčad odabrao baš Pesaro te se opet udružio s Repešom. Ovaj je dvojac došao do finala Eurolige s Bolognom 2004., a nakon toga je Delfino otišao u NBA u kojem se zadržao do 2014. godine.

"Klub i ja mu moramo zahvaliti, on je ovdje jer želi igrati na Olimpijskim igrama. Imamo sjajan odnos koji je rođen prije 15 godina u Bologni, trebalo je samo malo novca, on je pravi vođa ekipe", kazao je Repeša.

Pesaro je dobro krenuo, ali se Repeša ne zanosi u svojim ciljevima za sezonu. Ova je momčad bila neuspješna u posljednje vrijeme i zato je svaki napredak dobar.

"Cilj je biti kompetitivniji i biti više kao momčad nego u prošlosti. Mislim da uspijevamo u tome. Pobijedili smo u pet utakmica, nitko to nije očekivao. Prvenstvo je vrlo čudno za sve, za cijeli svijet koji se po prvi put susreće s ovakvom situacijom. Ratovi uključuju nekoliko država ili kontinent, ovo je cijeli svijet. S profesionalne je strane teško jer ne možeš ništa planirati, moraš živjeti dan po dan", rekao je hrvatski stručnjak.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!