Zimski sportovi

Zubčić vrlo dobar šesti nakon prve vožnje u Santa Caterini

Matej Kačan • subota, 05.12.2020.
Zubčić vrlo dobar šesti nakon prve vožnje u Santa Caterini

U talijanskoj Santa Caterini je ovaj vikend na rasporedu muški veleslalom u kojem predstavnika ima i Hrvatska. Nakon što je startalo preko 50 skijaša u prvoj vožnji, Filip Zubčić drži vrlo dobro šesto mjesto...

Nakon što je sezone muškog veleslaloma otvorena u Švicarskom Söldenu, druga utrka u toj disciplini Svjetskog skijaškog kupa se vozi u talijanskoj Santa Caterini. U prvoj vožnji se dosad spustilo preko 50 skijaša, a hrvatski je predstavnik na vrlo dobroj poziciji.

Filip Zubčić je u Söldenu bio 12., a sad ima dobru priliku ostvariti bolji rezultat jer je nakon prve vožnje šesti. Zubčić je krenuo sa startnim brojem šest te je do cilja došao za minutu, pet sekundi i tri stotinke, što je za 69 stotinki slabiji rezultat od vodećeg.

Prvi je Slovenac Žan Kranjec, a slijede ga Švicarac Marco Odermatt te Francuz Alexis Pinturault. Prvih pet zatvaraju Loic Meillard te Tommy Ford, a iza njih se smjestio Zubčić.

Neugodno iznenađenje je rezultat Norvežanina Lucasa Braathena koji je u Söldenu slavio, ali u Italiji nije imao tako dobru vožnju pa je s dvije sekunde i 14 stotinki zaostatka za Kranjecom tek 19. u prvoj vožnji.

Druga vožnja je na rasporedu u 13 sati i 25 minuta.

Svjetski skijaški kup (M), Santa Caterina - Veleslalom, 1. vožnja:
1. Žan Kranjec (SLO) 1:04.34
2. Marco Odermatt (ŠVI) +0.46
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.48
4. Loic Meillard (ŠVI) +0.49
5. Tommy Ford (SAD) +0.60
6. Filip Zubčić (HRV) +0.69
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!