Zimski sportovi

Norvežani dominirali u Nižni Tagilu, Granerud opet slavio

Matej Kačan • nedjelja, 06.12.2020.
Norvežani dominirali u Nižni Tagilu, Granerud opet slavio

Pobjednik drugog natjecanja u skijaškim skokovima u sklopu Svjetskog kupa je Norvežanin Halvor Egner Granerud koji je tako povezao dvije pobjede za vikend u Rusiji...

Norvežanin Halvor Egner Granerud još je jednom pobjednik natjecanja u ruskom Nižni Tagilu u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima. Nakon pobjede u subotu, Granerud je slavio i u nedjelju te je povećao svoju prednost u ukupnom poretku.

Granerud je nakon prvog skoka imao 135.5 metara te je bio drugoplasirani nakon prve runde sa 127.3 poena, dok je ispred njega bio sunarodnjak Robert Johansson. No, Johansson je odradio jako slab drugi skok od samo 118.5 metara, dok je Granerud skočio 124.5 i to je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Ukupno treći je bio Marius Lindvik koji je tako zaokružio norveško postolje, a najbolji skok druge runde je sa 129.5 metara imao drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Nijemac Markus Eisenbichler koji je završio četvrti.

Peti je bio Japanac Keiichi Sato koji je slabiji rezultat iz prve runde nadoknadio sa 127 i pol metara te 110.9 bodova u drugoj pa je tako popravio osmo mjesto iz subotnjeg natjecanja. Austrijanci Lackner i Huber nisu nastupili u nedjelju nakon dobrih rezultata u subotu.

Skijaški skokovi, Nižni Tagil:
1. H. E. Granerud (NOR) 241.5
2. R. Johansson (NOR) 240.7
3. M. Lindvik (NOR) 240.6
4. M. Eisenbichler (NJE) 231.6
5. K. Sato (JAP) 219.8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!