Rukomet

Šoštarić: 'Svi misle da smo mala reprezentacija, ali mi to definitivno nismo'

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.12.2020.
Šoštarić: 'Svi misle da smo mala reprezentacija, ali mi to definitivno nismo'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nastavila je s odličnim nastupima na Europskom prvenstvu. U oba susreta protiv Mađarske i Nizozemske ušla je u statusu autsajdera, ali je na kraju izašla kao pobjednik...

Mađarice i Nizozemke sila su svjetskog rukometa i reprezentacije koje imaju vrlo visoke ciljeve, međutim Hrvatska je u oba susreta bila sjajna i prvo je svladala Mađarsku, a zatim i Nizozemsku.

Izbornik Nenad Šoštarić nije tip koji će se sakrivati iza alibija iako ima itekako puno argumenata s kojima je mogao pokriti eventualni lošiji rezultat. Pokazao je ipak da se radom može puno toga napraviti.

"Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitvno nismo, rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Imamo par igračica koje igraju u velikim europskim klubovima i one koje se razvijaju u domaćim klubovima. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni i raditi u okvirima u kojima ne precjenjujemo i ne podcjenjujemo nikoga", mirno će Šoštarić, a prenosi stranica Hrvatskog rukometnog saveza.

Protiv Nizozemske briljirala je Tea Pijević koja je skupila 15 obhrana. Pijević je sjajna vratarka, provela je dio prošle sezone s Ivanom Kapitanović u Metzu, a sada brani u Albi Fehervar.

"Sretna i ponosna, ne znam što bih rekla. Sve smo dale maksimum, ipak su to svjetske prvakinje. Dokazale smo da sve igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, drago mi je da su se svi malo dignuli, jer kad smo otišle na Prvenstvo, praktički se nije ni znalo. Malo ćemo proslaviti, a onda se okrećemo Srbiji, želimo prenijeti četiri boda dalje."

Napadački je savršeno funkcionirala Larissa Kalaus koja je postigla devet golova uz samo jedan promašaj.

"Osjećaj je neopisiv. Ova pobjeda je iznimno bitna, ne samo za mene, nego za sve nas. Nakon što smo pobijedile Mađarsku, nakon što smo donijele tu senzaciju, počeli su nas pratiti mediji, počeli su se javljati ljudi, i zato je ova pobjeda još bitnija. Sve više počinjemo vjerovati da mi to možemo, možemo i želimo više."

Slijedi još ta jedna utakmica u skupini protiv Srbije, vrlo važna za Srbiju, ali i Hrvatsku. Srpkinje hvataju prolaz, a Hrvatska želi prenijeti maksimalan broj bodova u glavnu rundu.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!