Zimski sportovi

Zubčić čudesnom drugom vožnjom doskijao s 21. na treće mjesto!

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.12.2020.
Zubčić čudesnom drugom vožnjom doskijao s 21. na treće mjesto!

Filip Zubčić odradio je još jednu briljantnu drugu vožnju u Santa Caterini! U subotu mu je ona donijela pobjedu, a danas skok s 21. na čak treće mjesto!

Prva vožnja nije bila dobra, Filip Zubčić bio je tek 21., ali bilo je jasno da može upisati napredak u drugoj vožnji s obzirom da zaostaci nisu bili tako veliki. Samo sekundu kasnio je za trećim mjestom.

Zato je u drugu vožnju ušao jako i odlučno, nije kalkulirao i to mu se isplatilo. Na kraju je ostvario najbolje vrijeme druge vožnje i to mu je donijelo skok čak na treće mjesto.

Dugo je Filip bio na vrhu, ponovno je donji dio staze bio ključan, sve dok ga nije dobro odradio i Tommy Ford koji je tu ipak izgubio manje nego što je bilo potrebno da završi iza Zubčića. Ford je kroz ciljnu ravninu prošao s dvije stotinke boljim vremenom.

Zubčić je zadržao drugu poziciju sve do izlaska na stazu vodećeg nakon prve vožnje Marca Odermatta koji je bio jako dobar i u drugoj vožnji te je lakoćom došao do pobjede.

Odermatt je ujedno i prvi Švicarac još tamo od Carla Janke 2011. godine s pobjedom u veleslalomu, Janka je tada zadnji put slavio u Kranjskoj Gori.

Zubčić tako nastavlja sa sjajnim nastupima u drugoj vožnji, u subotu je stigao sa šestog na prvo mjesto i odnio drugu pobjedu u Svjetskom kupu, a sada je izveo novi podvig, ostvario je najbolje vrijeme druge vožnje i napredovao s 21,. na treće mjesto.

Veleslalom, Santa Caterina:
1. Marco Odermatt (Švicarska) 2:08.42
2. Tommy Ford (SAD) +0.73
3. Filip Zubčić (Hrvatska) +0.75
4. Loic Meillard (Švicarska) +0.78
5. Alexis Pinturault (Francuska) +0.82
6. Luca De Aliprandini (Italija) +0.86
7. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Norveška) +0.91
8. Adam Zampa (Slovačka) +1.01
9. Alexander Schmid (Njemačka) +1.09
10. Erik Read (Kanada) +1.13
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!