Košarka

Svaka NBA momčad će dobiti 30 milijuna eura kao pomoć zbog koronavirusa

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.12.2020.
Svaka NBA momčad će dobiti 30 milijuna eura kao pomoć zbog koronavirusa

Koronavirus i nemogućnost prodaje karata i prisustva gledatelja na tribinama će biti veliki financijski udarac za NBA klubove pa je liga spremila paket pomoći od 30 milijuna dolara po momčadi...

NBA liga se sprema za početak nove sezone koja kreće 22. prosinca, a počet će bez gledatelja. NBA kao liga koja mnogo zarađuje od gledatelja i marketinških aktivnosti pa će nedostatak navijača u i oko dvorana biti veliki financijski udarac.

Liga je zato spremila paket pomoći za franšize koji uključuje 30 milijuna dolara za svaku ekipu kako bi se osigurao nesmetan protok novca. No, taj novac dolazi kao pozajmica koju će momčadi trebati vratiti za tri ili četiri godine uz kamatu.

NBA navodno očekuje gotovo 40 posto gubitaka ako se cijela sezona bude igrala bez navijača u svim dvoranama, a većina ekipa je već najavila da počinje bez navijača. Gubitak lige u prošloj sezoni je bio 10 posto, a procjene idu do 800 milijuna manje u zaradi od karata te još 400 gubitaka spoznorskog novca i prodaje rekvizita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!