Rukomet

Debelić: 'Nemamo niti jednu zvučnu zvijezdu, ali imamo zajedništvo i zato smo tako dobre'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.12.2020.
Debelić: 'Nemamo niti jednu zvučnu zvijezdu, ali imamo zajedništvo i zato smo tako dobre'

Ana Debelić, igračica Astrahanočke, odigrala je jako dobru utakmicu protiv Norveške, ali nije pomoglo, Hrvatska je upisala poraz...

Norveška je bila prejaka i Hrvatska u tom susretu nije imala šanse. Dok je bilo snage, Hrvatska se držala, bila je u utakmici, ali kada je ostala bez snage, Norvežanke su odjurile.

"Nismo tužne, nemamo razloga biti. Možemo samo biti ponosne na sve što smo postigle. I porazi su sastavni dio života i idemo dalje. Imamo još Njemačku, trebamo se pripremiti i to je to. Dobro smo otvorile drugo poluvrijeme i onda smo odjednom stale. Presjeklo nas je, snaga, ne znam što se dogodilo, počele smo srljati a Norvežanke to vole jer su im polukontra i kontra najjače oružje. Onda te ubace u mlin i samo te samelju, uopće se ne snađeš već je pet razlike", priča Ana Debelić za net.hr.

Debelić je bila među najboljim pojedinkama, ali to je ne raduje jer je ekipa izgubila.

"Ma mogla sam zabiti i deset, izgubili smo opet 11. Za dva dana slijedi Njemačka, napokon imamo dva dana između utakmica nakon ovog tempa kojeg smo imale, danas je slobodno i dobile smo još jedan dan odmora, mislim da će nam to dobro doći da se izregeneriramo i onda od večeras krećemo s analizom, pripremom, sutra imamo još trening i mislim da će to biti dobro."

Njemačku još nije previše gledala, ali imat će je prilike upoznati.

"Nije baš da sam previše gledala Njemice, pa ne znam iskreno što da vam kažem. Norvežanke su poznate da puno trče i da su brze, a Njemice, ma što ja znam, morat ću ih pogledati pa ću znati."

Svi ističu zajedništvo i taj duh koji pokreće reprezentaciju.

"Jedna smo za drugu, bez obzira što se dogodi. Uvijek to svi pričaju, ali treba to postići. Mi jesmo i zato smo tako dobre. Nemamo niti jednu zvučnu zvijezdu, sve smo tu negdje i to je dovelo do toga da je svaku utakmicu iskočila druga. To je ekipni rad, timski uspjeh. Tako treba biti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!