Ostali sportovi

Aurel Benović i Filip Ude srebrni na Europskom prvenstvu u gimnastici

Branimir Korać • nedjelja, 13.12.2020.
Aurel Benović i Filip Ude srebrni na Europskom prvenstvu u gimnastici

Održana su prva dva finala na Europskom prvenstvu u gimnastici, a Hrvatska ima dva srebra. Aurel Benović na tlu te Filip Ude na konju s hvataljkama drugi su u Europi...

Turski Mersin domaćin je Europskog prvenstva u gimnastici, a Hrvatska ima već dva odličja. Prvo je Aurel Benović na tlu odradio odlično svoju vježbu i uzeo srebro, a isto je napravio i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Europski prvak na tlu je očekivano Izraelac Artem Dolgopyat koji je imao i vježbu s najtežim elementima, odradio ju je odlično i uvjerljivo osvojio zlato.

Benović je napravio odličan posao i odradio je jako dobro svoju vježbu s početnom ocjenom 6.3,, na kraju je skupio 14.600 bodova i zauzeo drugo mjesto tijesno ispred Bjelorusija Jahora Šaramkova.

Četvrtoplasirani Turčin nije bio prijetnja, osvajači odličja imali su i najteže vježbe, nisu previše griješili i zasluženo su na vrhu.

Drugo finale bilo je na konju s hvataljkama gdje je zlato otišlo u Albaniju za Matveija Petrova koji je skupio 14.566 bodova i vrlo tijesno slavio ispred Filipa Udea (14.533) koji je bez greške odradio svoju vježbu i za malo mu je pobjeglo zlato.

Broncu je osvojio Turčin Ferhat Arican, a Robert Seligman završio je kao četvrti i to blizu brončanog odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • @len13.12.2020. u 15:28
    Bravo momci
    @len