Nogomet

Mamić: 'Rekao sam da ćemo dobiti Krasnodar, opasniji je od CSKA'

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.12.2020.
Mamić: 'Rekao sam da ćemo dobiti Krasnodar, opasniji je od CSKA'
Foto: Pixsell

Neugodan, ali ne i neprolazan protivnik za Dinamo. Zoran Mamić je s razlogom oprezan, ali i dalje vjeruje u dobar rezultat...

Pred Dinamom je novi veliki europski ispit, u ždrijebu Europske lige dobio je ruski Krasnodar kojeg mora preskočiti ako želi nastaviti s europskim nastupima. Zoran Mamić kaže kako je osjećao da će Modri na Krasnodar.

"Rekao sam da ćemo ga dobiti i pogodio sam. Radi se o ekipi koju sam gledao u Ligi prvaka, tamo igra i Marcus Berg kojeg sam vodio u Al Ainu, zabija golove, igra dobro, a upoznali smo ga u Ligi nacija u dresu Švedske. Sada ćemo pogledati puno njihovih utakmica, izanalizirati, čekaju nas dvije sigurno teške utakmice. Nisam siguran, ali oni možda neće još ni početi s prvenstvom, treba to još vidjeti. Čekamo s veseljem te susrete i vjerujemo u dobar rezultat."

Mamić je u pravu što se tiče stanke, Krasnodar će još narednog vikenda odigrati protiv Ufe prvenstveni dvoboj, a onda do prve utakmice s Dinamom nema službenih nastupa. Prvenstvo u Rusiji nastavlja se tek nakon uzvratnih susreta šesnaestine finala Europske lige.

Što se tiče ljestvice ruskog prvenstva, Krasnodar je trenutno tek osmi, ali u zadnja četiri kola upisao je tri pobjede.

"Nije realno stanje, rusko prvenstvo ima dobre ekipe. Vidjeli smo kako su razbili Ćorlukin Lokomotiv sada s 5:0, imaju kapacitete. Bili su treći u Ligi prvaka i to treba respektirati. Sigurno su dobri, a mi možemo i moramo biti bolji da bi egzistirali u toj utakmici."

Uspoređujući s CSKA, Mamić smatra da je Krasnodar opasniji.

"CSKA je u vrhu, međutim Krasnodar igra bolji nogomet. Kod CSKA se uglavnom sve svodilo na Vlašića i Ejukea, uglavnom kroz sredinu igraju, a Krasnodar ima više opcija i može biti opasniji od Moskovljana."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!