Rukomet

Šoštarić: 'Utakmica protiv Njemačke za nas je četvrtfinale'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.12.2020.
Šoštarić: 'Utakmica protiv Njemačke za nas je četvrtfinale'

Pred Hrvatskom je utakmica odluke, u zadnjem kolu grupne faze igrat će protiv Njemačke svjesna kako je dobar rezultat u tom dvoboju vodi u polufinale...

Susret protiv Njemačke je utakmica Prvenstva za Hrvatsku. Dosad je napravljeno jako puno, a protiv Njemačke Hrvatska može ostvariti plasman u polufinale, tamo gdje ju je malo tko vidio.

Nenad Šoštarić svjestan je uloga i težine, ali želi s igračica skinuti pritisak.

"Ja ovo zovem četvrtfinale, znači utakmica koja može donijeti polufinale, utakmica koja može donijeti još neke stvari o kojima neću sada raspravljati, a koje su dosta bitne. Znamo koliko je teško, ali ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim jer bi to bilo kontraproduktivno. Cure su svjesne što su postigle, ali su isto tako svjesne što im sve to nosi i milijun posto sam siguran da će dati sve od sebe na terenu."

Izbornik poznaje Njemačku jako dobro.

"Oni imaju kvalitetnog golmana Eckerle, u obrani su visoke i pokretljive te ih moramo raširiti. Kada kreću u kontru, to su više manje individualne akcije, puno bacaju na lijevo krilo Lauenroth, nešto manje na desno krilo Berger, na nju igraju više u organiziranom napadu. Sam napad uglavnom se svodi na vanjske igračice koje svojim kretanjima i križanjima stvaraju šuteve i van devet metara. Tu su i dva vrhunska pivota Behnke i Schulze."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!