Košarka

'Hrvatski' Sassari upisao prvi poraz u BCL

Matej Kačan • srijeda, 16.12.2020.
'Hrvatski' Sassari upisao prvi poraz u BCL
Foto: Pixsell

Odigrana su još tri susreta FIBA Lige prvaka, a nama najzanimljiviji susret bio je onaj u kojem je Dinamo Sassari s tri Hrvata ugostio danske Bakken Bearse te je vrlo uvjerljivo poražen...

Prvi poraz, i to vrlo uvjerljiv je doživio Dinamo Sassari u četvrtom kolu skupine A FIBA Lige prvaka. Sassari je ugostio danske Bakken Bearse koji su bili na 0-3 omjeru, ali je utakmica otišla u potpuno neočekivanom smjeru.

Sassari je prvu dionicu završio s 10 poena viška, ali se potom raspao. Bearsi su odradili sjajnu drugu s 22:8 i preokrenuli, a do kraja su uspjeli podići svoju razliku na 20 poena prednosti za 91:71 na kraju.

Kod Sassarija su nastupila čak trojica Hrvata, ali nijedan nije išao preko 10 poena. Miro Bilan je ubacio osam poena uz devet skokova (3/9 iz igre) i tri asistencije, dok je Filip Krušlin ubacio šest uz dva skoka. Toni Katić je zabio pet poena (2/6 iz igre) uz četiri skoka.

U ostala dva susreta je Nižni Novgorod svladao Lublin s 85:66 u gostima, dok je Zaragoza s 85:76 nadvisila mađarski Szombathely.

FIBA Liga prvaka, 4. kolo:
Zaragoza - Szombathely 85:76
Lublin - Nižni 66:85
Sassari - Bakken Bears 71:91

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!