Automoto

Utrka u Interlagosu ostaje do 2025., sljedeće sezone rekordne 23 utrke

Matej Kačan • četvrtak, 17.12.2020.
Utrka u Interlagosu ostaje do 2025., sljedeće sezone rekordne 23 utrke

Formula 1 je odobrila kalendar s utrkama za novu sezonu koja bi trebala biti rekordno dugo s 23 utrke, a potvrđeno je da će staza u brazilskom Interlagosu biti domaćin utrka do 2025. godine...

Nakon završetka sezone 2020. koja je bila skraćenog formata zbog koronavirusa, Formula 1 se bacila na krojenje budućih kalendara i rasporeda. Tako imamo dvije velike vijesti: utrke će se i dalje voziti u Interlagosu, a nova će sezona imati 23 utrke.

Formula u Brazilu ostaje do 2025. godine, ali se mijenja naziv. Umjesto VN Brazila, novo ime je VN Sao Paula, a utrka ima i novog promotora, tvrtku Brasil Motosport kojoj je vlasnik investicijska kompanija it Abu Dhabija. Druga je opcija bila gradnja potpuno nove staze u Rio de Janeiru, ali je zapelo zbog ekoloških prosvjeda jer bi gradnja staze zahtijevala rušenje velike površine šume.

Nakon toga je odobren i kalendar za 2021. godinu koji će imati rekordne 23 utrke, a počinje 21. ožujka s VN Australije. Upitnik stoji kod 25. travnja kad se trebala voziti VN Vijetnama, a još se čeka na informaciju o novoj lokaciji.

Sezona bi trebala trajati gotovo devet mjeseci, a završit će 5. prosinca u Abu Dhabiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!