Rukomet

Šoštarić: 'Ne želimo da ostane ovaj gorak okus, želimo da zadnji dojam bude pravi'

Mihaela Bradovski • petak, 18.12.2020.
Šoštarić: 'Ne želimo da ostane ovaj gorak okus, želimo da zadnji dojam bude pravi'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije imala šanse protiv Francuske. Prvo poluvrijeme bilo je ključno i odlučilo je pobjednika...

Serija Francuske 9:0 u prvom poluvremenu bila je ključna. Tu su se Francuskinje odvojile na 11:3, a do kraja prvog dijela pobjegle su na 15:5.

"Izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu na lošu realizaciju. Promašili smo previše zicera, mislim da smo ih imali devet u prvom dijelu, zabili smo samo pet golova i tako nismo mogli ništa napraviti. Drugo poluvrijeme smo odigrali na gol razlike s njima i jasno je gdje smo izgubili utakmicu", kaže Nenad Šoštarić.

Šoštarić je svjestan koliko je Hrvatska dobar posao napravila i traži od cura dobar završetak turnira za dobar dojam. U nedjelju se ide na broncu.

"Sve one moraju biti svjesne tko smo i što smo i što smo napravili. Rekao sam to i poslije Norveške, a pogotovo sada - ovo nije nikakva tragedija. Ovo je u ovom trenutku napadački lošije odigrana utakmica, a sve ono što smo mi napravili je iznad svih očekivanja i ono što mi želimo napraviti utakmicom u nedjelju. Da odigramo pravu, ali stvarno pravu utakmicu gdje će se cure boriti do zadnje trunke snage kao što su to radile i ovdje, ali gdje ćemo pokazati da smo pravi. Ne želimo da ostane ovaj gorak okus u ustima radi ljudi koji su to gledali u Hrvatskoj. Prije svega radi njih. Mi smo napravili strašno velik posao i onda želimo da naš zadnji dojam u nedjelju bude pravi."

Dejana Milosavljević daleko je od prave forme iz objektivnih razloga. Ona smatra kako Francuska još nije ovako odigrala na ovom Euru.

"Mislim da im je ovo stvarno bila najbolja partija, prvenstveno u obrani, nisu dosad bile ovako agresivne. Bilo je teško jer je bila prva ovakva utakmica, opet smo dale sve od sebe, ali smo promašile previše zicera, imale smo više tehničkih grešaka nego do sada i mislim da je to gklavni razlog ovog poraza."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!