Rukomet

Šoštarić: 'Mnogi su nas podcijenili, ne smeta nam što smo autsajderi'

Branimir Korać • subota, 19.12.2020.
Šoštarić: 'Mnogi su nas podcijenili, ne smeta nam što smo autsajderi'

Još je preostala jedna utakmica za Hrvatsku na ovom Europskog prvenstvu. Borba za brončano odličje protiv Danske...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nema previše vremena za analiziranje što je krenulo krivim smjerom protiv Francuske, okreće se novom izazovu, a to je Danska. Umorne, ali željne pobjede.

"Vjerujem da će cure izvući zadnje atome snage, zaista smo na rubu snaga. Ovo je osma utakmica u 16 dana, a imali smo pripreme od samo sedam dana. Na rubu snaga smo, ali izvući ćemo sve iz sebe", ističe izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska je iznenadila i samu sebe, a kompletna javnost nakon dugo vremena bila je uz rukometašice.

"Ja sam se probao isključiti iz svega, dobijem stvarno hrpu čestitki, ali nastojim se fokusirati na ovo. Čujem se sa suprugom i rodbinom i mogu zamisliti što se događa, ali nitko to nije u najluđim snovima očekivao. Znam koliko ove cure mogu i bio bih sretan prije Prvenstva da smo ušli u osam, da napokon upišemo pobjedu. Ovo je izvan najluđih snova i nadam se da je to temelj našeg ženskog rukometa za budućnost", kaže Šoštarić.

U vrijeme pandemije koronavirusa jako je teško igrati i puno reprezentacija je pogođeno.

"I prije sam govorio da sve zajedno nema previše smisla zbog cijele situacije, živimo u sportskom zatvoru. Danas smo tek drugi put dobili dozvolu prošetati se na pola sata, živimo doslovno u hotelu i smijemo jedino uvijek na isti način u dvoranu. Većina reprezentacija ima odstupanja od idealnog stanja, a među njima smo i mi. Norveška je s druge strane nikad jača, iza klupe ima još četiri zlatne rukometašice, Francuska slična priča, Danska također. Problema je imala Rumunjska s pivotom, Srbija s ozljedom Lekić, ali imi smo krenuli bez Kapetanović, Dežić i igračica Podravke. I mi svi smo prošli karantenu pa treniraš pa staneš, ali ostzat će za povijest da smo došli do borbe za odličje."

Danska će biti jako težak protivnik.

"Znam da je Danska jaka i misli se da će biti lako protiv nas, ali dat ćemo sve od sebe. Mnogi su nas podcijenili i ne smeta nam što smo autsajderi, mi smo došli ovdje da nitko nije od nas očekivao neki rezultat."

Ženski rukomet u hrvatskoj javnosti je na marginama, mediji ga slabo prate, vrlo je malo profesionalki, Šoštarić se nada boljim danima nakon ovog Eura.

"Imamo samo šest profesionalki, 11 njih su studentice. Mi trebamo bolje uvjete, više mjesta u medijima, sada tamo jesmo, ali ne tako često. Trebamo više medijske pozornosti za ženski rukomet, bit će nadam se promjena, ali nitko ne zna u kojem smjeru bi to moglo ići. Nadam se da neće prestati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!