Zimski sportovi

Zubčić odradio sjajnu prvu vožnju, drugi je iza Pinturaulta

Matej Kačan • nedjelja, 20.12.2020.
Zubčić odradio sjajnu prvu vožnju, drugi je iza Pinturaulta

Novu sjajnu vožnju odradio je Filip Zubčić. Najbolji hrvatski skijaš je drugoplasiran nakon prve vožnje veleslaloma u Alta Badiji...

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić odradio je sjajnu prvu vožnju na veleslalomu u talijanskoj Alta Badiji. Zubčić se spustio niz stazu kao prvi te po govoru tijela nije do kraja bio zadovoljan svojom vožnjom, ali rezultat pokazuje drugu priču.

Vožnju je odradilo 30 skijaša, a Zubčić je trenutno drugoplasirani. On je odvozio stazu za minutu, 13 sekundi i 53 stotinke te je ispred njega samo Francuz Alexi Pinturault koji je bio 26 stotinki brži.

Treći je trenutno vodeći u poretku veleslaloma s 40 stotinki zaostatka za Francuzom, odnosno 14 za Zubčićem. Definitivno najveće iznenađenje je Atle Lie McGrath koji je s 29 mjesta doskijao na četvrto nakon prve vožnje, a imao je i prednost na trećem prolazu. Sjajan posao je odradio i Lucas Braathen koji je startao 14., ali je trenutno peti s 51 stotinku lošijim vremenom od vodećeg.

Ukupno bi u prvoj vožnji trebalo startati 69 skijaša, ali su oni najbolji odradili vožnju pa s velikom sigurnošću možemo kazati kako će Zubčić u drugoj vožnji startati pretposljednji. Druga vožnja je na rasporedu u 13:30.

Veleslalom, Alta Badia (M):
1. Alexis Pinturault (FRA)
2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) +0.26
3. Marco Odermatt (ŠVI) +0.40
4. Atle Lie McGrath (NOR) +0.46
5. Lucas Braathen (NOR) +0.51
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!